• 5 Δεκεμβρίου 2023,

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού (φωτογραφίες)

 20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού (φωτογραφίες)

Εδώ και χρόνια, έχουμε επιλέξει στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας «ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» το Φιλανθρωπικό σωματείο κυριών Καβάλας «Ο άγιος Νέστωρ» και ο σύλλογος «Πνοή» για το παιδί και την οικογένεια, να συνδιοργανώνουμε μία δράση για τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Σήμερα το πρωί 20 Νοεμβρίου 2023 και μετά από διακοπή τριών ετών, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αυτή των δύο συλλόγων  στο 10ο Δημοτικό σχολείο της πόλης μας.

Από τα δύο διοικητικά συμβούλια παραβρέθηκαν οι κυρίες: Νίκη Ανέστη, Γιούλη Σαμοθράκη, Ελένη Ψυρούκη και Κλημεντίνη Χατζηγιάννη. Συναντήσαμε 24 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Αρχίσαμε μιλώντας για την παγκόσμια ημέρα κι αν γνώριζαν κάτι γι’ αυτή. Πρόθυμα τα παιδιά πήραν μέρος στο διάλογο κι όπως πάντα, μάς εξέπληξαν με την προσοχή και με τις απαντήσεις τους.

Ακολούθησαν δύο βιντεάκια. Οι μαθητές τα παρακολούθησαν με προσοχή και εκεί που υπήρχε τραγούδι τραγούδησαν με κέφι στο ρεφραίν. Κατόπιν, έφτιαξαν το «δένδρο των δικαιωμάτων» (φωτο). Κάθε παιδί έγραψε πάνω στο πράσινο φυλλαράκι που του δόθηκε ένα από τα δικαιώματα, το όνομα και την τάξη του και το κόλλησε στο δέντρο, το οποίο θα στολίζει κάποιο χώρο του σχολείου, για να θυμίζει την εκδήλωση που έγινε.

Όση ώρα τα παιδιά έγραφαν και κολλούσαν τα φυλλαράκια τους, η αίθουσα θύμιζε ένα πολύβουο μελίσσι! Ευχαριστήσαμε για τη συμμετοχή τους τα παιδιά, δεχθήκαμε τις δικές τους ευχαριστίες για την εκδήλωση. Στη λήξη της κεράσαμε όλα τα παιδιά από ένα χυμό.  Η διευθύντρια του σχολείου και η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης, μάς ευχαρίστησαν εκ μέρους όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού για τη δράση.

Φεύγοντας από το σχολείο, η ικανοποίηση όλων των κυριών ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Μία ακόμα κοινή δράση πέτυχε και τα αισθήματα ήταν ιδιαίτερα, γιατί δεν δώσαμε μόνο, αλλά πήραμε πολλά από τις χαρούμενες παιδικές ψυχές!

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης