• 20 Απριλίου 2024,

206.000 ευρώ πρόστιμο του Λιμεναρχείου στο Δήμο Παγγαίου

 206.000 ευρώ πρόστιμο του Λιμεναρχείου στο Δήμο Παγγαίου

Στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας προσέφυγε ο Δήμος Παγγαίου για να ακυρώσει το συνολικό πρόστιμο 206.000 ευρώ που του επέβαλε το Λιμεναρχείο Καβάλας.

Όλα αφορούν τη μη πρόσληψη ναυαγοσωστών στην προηγούμενη κολυμβητική περίοδο. Ο Δήμος Παγγαίου ισχυρίζεται (και δεν είναι ο μόνος Δήμος της χώρας) ότι προσπάθησε να βρει ναυαγοσώστες αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Το σκεπτικό της προσφυγής του στη δικαιοσύνη περιγράφεται στο κείμενο που ακολουθεί, της νομικής του υπηρεσίας:

«Κατά την θερινή περίοδο του 2022 παρά τις εντατικές προσπάθειές μας έχει αποβεί άκαρπη η προσπάθεια αναζήτησης πρόσληψης και εγκατάστασης ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες ακτές του Δήμου μας λόγω έλλειψης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τούτο οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι δεν προέκυψε κανένας ανάδοχος στις πολλαπλές προσκλήσεις που κάναμε και δεν επέδειξε ενδιαφέρον συνεργασίας μαζί μας, καμία από τις εταιρίες στις οποίες απευθυνθήκαμε.

Αν και οι αποφάσεις είναι άμεσα εκτελεστές και εισπρακτέες και δεν αναστέλλεται η είσπραξή του, με την προσφυγή εντούτοις εισηγούμαστε την άσκηση επ’ αυτών προσφυγής στο αρμόδιο Τριμελές
Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας προκειμένου να έχουμε και δικαστική κρίση επί των ενεργειών μας και των λόγων που κατέστησαν αδύνατη την πρόσληψη ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου μας την θερινή περίοδο του 2022».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης