• 24 Απριλίου 2024,

Έκοψαν πίτα οι συνταξιούχοι της ΒΦΛ (φωτογραφίες)

 Έκοψαν πίτα οι συνταξιούχοι της ΒΦΛ (φωτογραφίες)

Περισσότεροι από 100 συνταξιούχοι της ΒΦΛ με τους ή τις συζύγους τους, παραβρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην καθιερωμένη και επίκαιρη αυτήν την περίοδο εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του νέου έτους για το σωματείο τους.

Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Το σωματείο των συνταξιούχων της ΒΦΛ με μακρά ιστορία (όπως άλλωστε και η ΒΦΛ), βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες περιόδους του. Έχει ένα πολύ δραστήριο διοικητικό συμβούλιο. Μια άριστη σχέση του συμβουλίου τόσο με τα μέλη όσο και με τα άλλα σωματεία συνταξιούχων της Καβάλας.

Μια αρμονική συνύπαρξη και καθημερινή επικοινωνία σε κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς. Εκεί κάθε πρωί μπορεί να συναντήσει κάποιος όλους σχεδόν τους συνδικαλιστές συνταξιούχους της πόλης. Με εξαίρεση φυσικά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που έχουν δική τους έδρα στο ιδιόκτητο γραφείο τους πιο πάνω από τον πρώην κινηματογράφο Όσκαρ.

Σε συνέχεια όλων των πιο πάνω η εκδήλωση της βασιλόπιτας είχε μεγάλη επιτυχία. Αν και άρχισε με την τακτική γενική συνέλευση του σωματείου. Στη διάρκεια της υπήρξε αναλυτικός απολογισμός της προηγούμενης περιόδου. Δύσκολης λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το σωματείο επανέρχεται σε δράσεις που είχαν σταματήσει αρχές του 2020. Λόγω κορωνοϊού. Έτσι εκτός την εκδήλωση του Σαββάτου προετοιμάζεται ο αποκριάτικος χορός. Θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου. Τα μέλη κλήθηκαν να αγοράσουν πρόσκληση από τώρα, στο ποσό των 20 ευρώ.

«Ανέβηκε το κόστος- μας λένε οι επαγγελματίες- γιατί μας… έφαγε ο κορωνοϊός» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου. Κάλεσε τους συναδέλφους του να δηλώσουν από τώρα συμμετοχή στην πολυήμερη εκδρομή στο εξωτερικό που προγραμματίζεται αμέσως μετά το Πάσχα. Κι αυτή η εκδρομή ήταν να γίνει το 2020 αλλά αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Για τα υπόλοιπα που είναι τα δύσκολα της υπόθεσης, ο πρόεδρος κ. Παναγιωτίδης είπε στη συνέλευση (παρουσία και των επισήμων): « Εμείς ως σωματείο θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε. Ζητούμε να πάρουμε πίσω όσα άδικα και παράνομα μας αφαίρεσαν».

Ο κ. Πέτρος Χαϊνάς ζήτησε συμμετοχή στις δράσεις του σωματείου γιατί μόνο η μαζικότητα θα έχει αποτέλεσμα και πίεση που θα αισθανθεί η εκάστοτε Κυβέρνηση. ¨Δεν φταίνε οι πολιτικοί. Φταίμε εμείς που δεν συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις» είπε ο κ. Χαϊνάς που μίλησε εκτάκτως αλλά και εύστοχα στην εκδήλωση. Σημειώνουμε ότι με αφορμή τη γενική συνέλευση, τα μέλη του σωματείου ενίσχυσαν αυτό πληρώνοντας τη συνδρομή τους. Διαδικασία απαραίτητη.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Στέφανος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Πασχαλίδης- Λαζαρίδης. Οι Αντιπεριφερειάρχες Αντωνιάδης, Πολίτης, Γρανάς, Γάκης. Ο Αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος του Δημάρχου Λεωνίδας Παππάς.

Που ταυτόχρονα είναι και δικηγόρος του σωματείου. Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής «Αλληλεγγύης» Ανέστης Δημητριάδης. Ο πρώην βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης. Ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου των Λιπασμάτων Νίκος Σίμογλου και ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Βογιατζίδης. Για αυτό το θέμα ο κ. Παναγιωτίδης είπε με την ευκαιρία: « Μακάρι τα παιδιά να βρούνε το δίκιο τους στα δικαστήρια. Ταλαιπωρούνται από το 2016». Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης οι πρόεδροι των σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας και ΟΑΕΕ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης