ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΓΕΝΑΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΓΕΝΑΡΗ 2023

Χωρίς ιδιαίτερες ειδήσεις για το Ν. Καβάλας η διήμερη περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Θράκη. Μια επίσκεψη που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής από τη Νέα Καρβάλη και τον Αμυγδαλεώνα. Επανέρχεται η διαδικασία για την πρόσληψη συνοριοφυλάκων που θα ενισχύσουν την υπηρεσία της Καβάλας. Μάλλον θα λειτουργήσει το Καλοκαίρι το Αρχαίο Θέατρο της Θάσου ενώ το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ζητά να «απορροφήσει» τις σχολές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και μέλη της Κυβέρνησης επανέλαβαν τις προοπτικές έργων σιδηροδρομικής σύνδεσης αλλά και την ανάπτυξη του νέου λιμανιού «Φίλιππος Β’».

Ξεκάθαρη υποστήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα Χρήστου Μέτιου. Εκτάκτως και για λίγα λεπτά την περασμένη Παρασκευή η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο. Κριτική στην επίσκεψη Μητσοτάκη από το ΣΥΡΙΖΑ. Διαμαρτύρονται οι απολυμένοι της ΒΦΛ που δεν κατάφεραν να παραδώσουν στον Πρωθυπουργό υπόμνημα που περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και επιβράβευσε την ιδιωτική προσπάθεια στο Αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

Επιβατικό αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά ενώ κινούνταν στην Εγνατία, στο ύψος του Ξεριά. Πρόλαβε και απομακρύνθηκε ο οδηγός του. Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται η Τάνια Ελευθεριάδου με πόνους στη μέση. Πρόστιμο 206.000 ευρώ από το Λιμεναρχείο στο Δήμο Παγγαίου επειδή δεν είχε ναυαγοσώστες το περασμένο Καλοκαίρι. Αναζητήσαμε αλλά δεν βρήκαμε, απαντά ο Δήμος Παγγαίου και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Μικρή αύξηση σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Ν. Καβάλας οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Χωρίς αλλαγές οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο. Γενική και αόριστη απάντηση του Υπουργού Πλακιωτάκη σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα προβλήματα των ναυτεργατών της Θάσου. Ενωτική Συνεργασία Εμπόρων ονομάζεται η παράταξη που υπό τον Γιάννη Κελγιώργη θα συμμετάσχει στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας αρχές Μαρτίου.

Με πολύ κόσμο η βασιλόπιτα του ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Δεν αλλάζουν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Παγγαίου. Την περασμένη Παρασκευή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών έξω από το Διοικητήριο. Το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής στη Μ. Λέσχη η βασιλόπιτα του Επιμελητηρίου Καβάλας. Επιστολή του Γιάννη Βύζικα στο Υπουργείο Πολιτισμού για το άγαλμα και το έργο στην πλατεία του Καπνεργάτη. Την Κυριακή 19 Μάρτη ο λαϊκός αγώνας δρόμου στο περιαστικό δάσος της Καβάλας. Λόγω του ήπιου Χειμώνα η θερμοκρασία της θάλασσας στον κόλπο της Καβάλας παραμένει υψηλή.

 

Δεύτερος στη βαθμολογία ο ΑΟΚ μετά τη νίκη του στην Αλεξανδρούπολη. Την Τετάρτη το τοπικό ντέρμπι με το Βύρωνα. Νίκησε ο Νέστος, έχασε το Ορφάνι. Νίκες για ΓΣΕ και Πάνθηρες. Ηττήθηκε η Ένωση.

Διαβάστε επίσης