• 19 Μαΐου 2024,

Πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η έκρηξη κρουσμάτων ;

 Πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η έκρηξη κρουσμάτων ;

Προσπαθεί να βρει τρόπους η κυβέρνηση σε στενή συνεργασία με την αρμόδια επιτροπή για να ελέγξει την έκρηξη κρουσμάτων που δίνει την εικόνα μίας ανεξέλεγκτης πλέον κατάστασης που δεν έχει φρένο.

Και το χειρότερο είναι ότι οι εκτιμήσεις για τα ημερήσια κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες είναι πολύ άσχημες αφού μετά το χιλιάρικο έρχεται το διχίλιαρο και βλέπουμε.

Και αναρωτιέμαι τι λένε σήμερα  όλοι οι αρνητές της μάσκας που πριν από μερικές εβδομάδες κάνανε μανούρες και αρνούνταν πεισματικά να τις χρησιμοποιήσουν.

Τι λένε αλήθεια για τις προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 θα έχουμε 4.000 νεκρούς στην χώρα μας και 14.000 αν χαλαρώσουν τα μέτρα.

Συνεχίζουν να επιμένουν και να πιστεύουν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας ;

Στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί προκειμένου να περιορίσουμε την διασπορά της πανδημία αποφεύγοντας ένα γενικό Lock down δεν θα πρέπει να υπάρχουν παραφωνίες.

Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που ακόμα και σήμερα αρνούνται να φορέσουν  την προστατευτική μάσκα θα είναι οι πρώτοι που σε περίπτωση ενός γενικού lock down θα βγαίνουν και θα φωνάζουν για τις οικονομικές συνέπειες.

Διότι αγαπητοί μου αναγνώστες η βλακεία είναι ανίκητη !

Επιτέλους να συμμορφωθούμε και να βάλουμε μυαλό γιατί αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι ο πάτος .

Μπορεί να έρθουν πολύ πιο δύσκολες ημέρες για όλους μας.

Όλη η Ευρώπη μυρίζει lockdown το οποίο σε πρώτη φάση δεν θα θυμίζει το lock down της περασμένης άνοιξης που είχε τραγικές οικονομικές συνέπειες.

Όλοι οι ηγέτες της Ε.Ε. έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους να αποφύγουν ένα οριζόντιο και καθολικό lockdown γιατί αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως τελειωτικό χτύπημα για την οικονομία της κάθε χώρας.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα είχαμε νέο κύμα ανέργων και επιχειρήσεων που θα βάλουν  λουκέτο δημιουργώντας μία κατάσταση  μη αναστρέψιμη.

Πλέον όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει για την οικονομία της κάθε χώρας ένα οριζόντιο lockdown και για τον λόγο αυτό προσπαθούνε να βρούμε άλλους τρόπους για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Πάντως τα πρώτα light lock down στην Ελλάδα είναι γεγονός.

Μετά την Κοζάνη , σειρά είχανε οι Σέρρες και έρχεται η Θες/νίκη.

Όποιος κοκκινίζει στον χάρτη τον επιδημιολογικό θα περιορίζεται με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Ούτε το φαινόμενο «ΚΙΡΚΗ» άγγιξε την Καβάλα που την έβγαλε με μια ασθενή βροχούλα του δεκαλέπτου  το απόγευμα της Τετάρτης .

Για άλλη μια φορά το φαινόμενο ζόρισε τη Νότια Ελλάδα.

Πάμε για το επόμενο …

 

Ο ένας μετά τον άλλο αναβάλλονται οι αγώνες τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο αφού τα κρούσματα δεν κάνουν εξαιρέσεις και υπάρχουν και στους ποδοσφαιριστές των ομάδων.

Είναι αμφίβολο μάλιστα αν θα γίνει και το παιχνίδι του ΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό την ερχόμενη Κυριακή στο «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ».

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο ίσως να είναι και το πιο δύσκολο για τις νοικοκυρές που θα πρέπει να στρώσουν αν δεν έχουν στρώσει ενόψει χειμώνα.

Αυτό σημαίνει αρκετές δουλειές και αρκετή κούραση.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι το πρωί της Δευτέρας που θα ανταμώσουμε και πάλι.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης