24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας – Εκπαιδευτικός όμιλος “Θεατρική ομάδα”

 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας – Εκπαιδευτικός όμιλος “Θεατρική ομάδα”

Τα δεδομένα των τελευταίων δύο ετών στην εκπαίδευση με τη λειτουργία καινοτόμων θεσμών στα σχολεία δημιουργούν νέες προκλήσεις, με στόχο πάντα την προαγωγή του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Ένας τέτοιος θεσμός είναι οι «Εκπαιδευτικοί Όμιλοι»! Η δημιουργία στο σχολείο μας «Εκπαιδευτικού Ομίλου» με τίτλο  «Θεατρική Ομάδα» και πρωταρχικό σκοπό την παίδευση των μαθητών /τριων στα θεατρικά δρώμενα, προήλθε ύστερα από πρόταση των ίδιων των εκπαιδευτικών που υποστήριξαν τη λειτουργία του:

Τη δασκάλα Θεατρικής Αγωγής κ. Αλχάζοβα Ευτυχία και τη δασκάλα Παράλληλης Στήριξης κ. Βασιλειάδου Άννα, που ορίστηκαν ως υπεύθυνες του Ομίλου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, όπως επίσης και τη στενή συνεργάτιδά τους τη δασκάλα των Εικαστικών, κ. Ζαβράκα Δώρα.

Είναι γνωστό πως στην προσχολική και την πρωτοσχολική ηλικία, δίνεται κατεξοχήν έμφαση στην ψυχαγωγική και παιδαγωγική διάσταση του Θεάτρου, αφού μέσα από τέτοια στοιχεία και όψεις του κατακτάται η γνωριμία των παιδιών με τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους, η ψυχική και σωματική τους έκφραση μέσα από το παιχνίδι και τη μιμητική, η ανάπτυξη της γλωσσικής και παραγλωσσικής επικοινωνίας, η ένταξη στην ομάδα και η απόκτηση των πρώτων αισθητικών εμπειριών.

Και βέβαια, το θέατρο που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα δεν υπήρξε απλά ένα «ψυχαγωγικό δρώμενο», ήταν ψυχαγωγικό στην κυριολεκτική έννοια του όρου. Έτσι κι εμείς θελήσαμε να δώσουμε στους μαθητές/τριες  μας την ευκαιρία να γνωρίσουν το θαύμα της διδασκαλίας του θεάτρου μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια αρχαία παράσταση από τις γνωστότερες  του είδους της … Τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.

Απευθυνθήκαμε στους μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης! Αυτούς που ολοκληρώνουν σιγά σιγά την πρωτοσχολική τους ηλικία…. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ακριβώς αυτή που θα βοηθούσε τους σκοπούς της δημιουργίας και λειτουργίας του Ομίλου.

Συγχαρητήρια στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του ομίλου κ. Αλχάζοβα και κ. Βασιλειάδου,  αλλά και στην εκπαιδευτικό κ. Ζαβράκα που με τη δημιουργία του σκηνικού και των κοστουμιών έδωσε χρώμα και ζωντάνια στην όλη προσπάθεια! Θερμά συγχαρητήρια και στα παιδιά μας που με τη συνεπή συμμετοχή τους έφεραν το αποτέλεσμα που θα παρουσιάσουμε στο σχολείο μας!

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των συμμετεχόντων/ουσων μαθητών/τριων, γιατί χωρίς την συγκατάθεσή τους και την άψογη συνεργασία μαζί τους,  τίποτε δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί από όσα με αγάπη στο επάγγελμά μας φανταστήκαμε! Βεβαίως, ευχαριστούμε ολόθερμα και το Σύλλογο Γονέων για την αμέριστη συμπαράστασή του!

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης