Έδωσαν οι σκακιστικές διοργανώσεις – Οικονομική ανάσα στην τοπική αγορά

 Έδωσαν οι σκακιστικές διοργανώσεις –  Οικονομική ανάσα στην τοπική αγορά

Ως ένα «φρέσκο» μέλος της διοικήσεως του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας ο Γιάννης Τσίρλης παρακολούθησε στενά την εξέλιξη των πρόσφατων πανελλήνιων και διεθνών διοργανώσεων οι οποίες φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας, έτσι απέκτησε σαφή αντίληψη για τις θετικές συνέπειες στην τοπική οικονομία. Ως άκρως σημαντικό στοιχείο χαρακτήρισε την πολυήμερη παραμονή ξένων επισκεπτών στην Καβάλα που με τη σειρά της ως πόλη δημιούργησε θετικές εντυπώσεις στους αθλητές και συνοδούς.
Όσοι έμειναν ικανοποιημένοι από την Καβάλα δεν αποκλείεται να επιστρέψουν σύντομα ή λίγο αργότερα για τις διακοπές τους. Βάσει των διαπιστώσεων του κ. Τσίρλη, οι συνοδοί των αθλητών κινήθηκαν στα καταστήματα της καβαλιώτικης αγοράς όπου και δαπάνησαν τα χρήματά τους. Επιπλέον, για μία ακόμη φορά αποδείχθηκαν λίγες οι κλίνες των τοπικών ξενοδοχείων, αφού πολλοί ήταν οι αθλητές που μετακινούνταν με λεωφορεία διότι τα καταλύματά τους εξαπλώνονταν από την περιοχή της Κεραμωτής έως την περιοχή της Νέας Περάμου. Τα ευρισκόμενα εντός του αστικού ιστού ξενοδοχεία δεν κατάφεραν και πάλι να καλύψουν τις ανάγκες διανυκτέρευσης για ένα πλήθος 400 αθλητών και περίπου 600 συνοδών.
Μπορεί επομένως η τοπική οικονομία να βοηθήθηκε από τις διοργανώσεις, ταυτόχρονα όμως αναδείχθηκε εκ νέου η αδυναμία σε επίπεδο έλλειψης κλινών. Ο κ. Τσίρλης όμως παρατήρησε ότι ελάχιστοι επαγγελματίες και καταστηματάρχες της Καβάλας αντιλήφθηκαν ότι η αυξημένη πελατεία τους οφείλονταν στις σκακιστικές διοργανώσεις κι ότι η όποια βελτίωση του τζίρου τους προήρθε από τους αθλητές και τους συνοδούς αυτών. Ίσως γιατί δεν είναι αυξημένος ο αριθμός των καβαλιωτών που ασχολούνται με το σκάκι ώστε να ενημερώνονται για τις διοργανώσεις και τους αγώνες. Εάν γνώριζαν περισσότερα επί του θέματος τότε σαφώς και το γενικότερο ενδιαφέρον της πόλης θα ήταν αυξημένο.

 

Διαβάστε επίσης