• 19 Μαΐου 2024,

3 βουλευτές, 1 υπουργός πίεσαν την Μαρίνα Φιλιππίδου

 3 βουλευτές, 1 υπουργός πίεσαν την Μαρίνα Φιλιππίδου

Δεν παραιτείται από τη θέση της προέδρου στο κέντρο Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης η συμπολίτισσα δικηγόρος Μαρίνα Φιλιππίδου. Αυτό το είπε ευθέως την Παρασκευή σε συνάντησή της με αναπληρώτρια υπουργό εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Η κα Φωτίου προσκάλεσε την κα Φιλιππίδου την Παρασκευή στην Αθήνα. Η κα Φιλιππίδου ταξίδεψε στην πρωτεύουσα αλλά όταν βρέθηκε στο γραφείο της υπουργού, συνάντηση την πρώτη έκπληξη. Εκεί εκτός από την Θεανώ Φωτίου την περίμεναν οι βουλευτές Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης. Η κα Φωτίου της είπε ευθέως ότι πρέπει να παραιτηθεί. Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν τα λόγια που άκουσε κι από τους τρεις βουλευτές, που παρίσταντο στο ραντεβού. Τα επιχειρήματα της κας Φωτίου και των βουλευτών ήταν τα ίδια, στηρίζονταν στην πολιτική διάσταση του θέματος, δηλαδή έχει αλλάξει η κυβέρνηση που έχει την εντολή ν΄ αλλάξει τις διοικήσεις όλων των φορέων που είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η πρόσκληση στην κα Μαρίνα Φιλιππίδου έγινε με το πρόσχημα των δύο υπεξαιρέσεων που διαπιστώθηκαν σε παράρτημα του κέντρου στην πόλη της Δράμας. Το θέμα παραμένει ανοιχτό. Η κα Φιλιππίδου έχει διαμαρτυρηθεί πάρα πολλές φορές ότι η έρευνα που γίνεται, γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση.

Η κα Θεανώ Φωτίου κλείνοντας τη συζήτηση με τη Μ. Φιλιππίδου φέρεται να της είπε ότι με απόφασή της, ακόμα κι αν δεν παραιτηθεί θ΄ αντικατασταθεί.

Ξεκάθαρα υπέρ αυτής της εξέλιξης ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα, ο Ηλίας Ιωαννίδης και ο Χρήστος Καραγιαννίδης. Δεν ήταν στη συζήτηση ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης που φέρεται να διαφωνεί με όλα τα πιο πάνω.

Κρίσιμο σημείο της υπόθεσης αν θεωρήσουμε αναμενόμενη την αντικατάσταση της κας Φιλιππίδου είναι το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του κέντρου, καθώς το κέντρο έχει την έδρα του στην Καβάλα, στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης και όλοι πιστεύουν ότι στη θέση της κας Μαρίνας Φιλιππίδου πρέπει να τοποθετηθεί πρόεδρος από το νομό μας. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο, καθώς μέσω του κ. Καραγιαννίδη  ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και για το κέντρο συνολικά και για το διοικητικό συμβούλιο που θα διορίσει η κυβέρνηση ειδικότερα.

Άλλες φήμες αναφέρουν ότι με αφορμή την αλλαγή διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου δεν αποκλείεται ν΄ αλλάξει και η έδρα του, να μεταφερθεί δηλαδή από την Καβάλα στη Δράμα, παλιά διεκδίκηση που επί προηγούμενης κυβέρνησης η Δράμα προώθησε από τον τότε κυβερνητικό βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη.

Διαβάστε επίσης