• 19 Μαΐου 2024,

30 και πλέον ξένοι καθηγητές στην Καβάλα

 30 και πλέον ξένοι καθηγητές στην Καβάλα

Στην πόλη της Καβάλας βρίσκονται από την αρχή της εβδομάδας τριάντα και πλέον καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, φιλοξενούμενοι των συναδέλφων τους, του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου. Ένα ακόμη πρόγραμμα Erasmus είναι σε εξέλιξη. Έγιναν ήδη δύο συναντήσεις καθηγητών, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης.

Οι καθηγητές από την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τα Σκόπια, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Ρουμανία, μαζί με τους εκπροσώπους συναδέλφους τους του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας, βρέθηκαν χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλου, προς τον οποίο είχαν δώρα. Τουριστικό υλικό, τους έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης που πάντα μ΄ αυτές τις ευκαιρίες στοχεύει στην τουριστική προβολή του Νομού Καβάλας.

Οι καθηγητές που συζητούν με τους συναδέλφους τους νέες τεχνικές διδασκαλίας, επισκέφτηκαν τη συνοικία της Παναγίας, σήμερα θα είναι στη Θάσο, ενώ χθες επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Αναχωρούν για να επιστρέψουν στις χώρες τους την Παρασκευή.

Όπως εξήγησαν στους δημοσιογράφους οι καθηγητές του πρώτου επαγγελματικού λυκείου Καβάλας, τα προγράμματα Erasmus συνεχίζονται κανονικά, παρά το ότι τα μαθήματα στα σχολεία της Ελλάδος έχουνε σταματήσει λόγω καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης