35άρης, συμπαθητικός, προσεκτικός ο πρέσβης της Βενεζουέλας

 35άρης, συμπαθητικός, προσεκτικός ο πρέσβης της Βενεζουέλας

Από το πρωί ήταν χθες στην Καβάλα ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα κ. Φαρίντ Φερναντέζ. Ένας νεαρός άντρας 35 ετών μόνο, συμπαθητικός και πολύ προσεκτικός στα λόγια του, που εκπροσωπεί τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα τους τελευταίους 12 μήνες. Στο πρόγραμμα συναντήσεων που είχε το πρωί συνοδεύονταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Τάκη Εμμανουηλίδη, τον Ηλία Ιωαννίδη, τον Σωτήρη Σωτηριάδη και άλλους. Το πρόγραμμά του άρχισε από το διοικητήριο όπου είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο. Εκεί έγινε κι ανταλλαγή δώρων.

Στο περιθώριο της συνάντησής του με τον κ. Μαρκόπουλο, ο πρέσβης ρωτήθηκε για το πόσο μπορεί να μοιάσει η Ελλάδα στην Βενεζουέλα δεδομένης και της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνησης της Βενεζουέλας, που είναι προς την αριστερή κατεύθυνση. Η απάντησή του ήταν πολύ προσεκτική, στηριζόμενη στο ότι τα κράτη εκλέγουν κυβερνήσεις με βάση την πρόθεση και τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, οι οποίες δεσμεύονται ενώπιον του λαού που τις ψηφίζει.

Γι΄ αυτήν την επίσκεψη ο Ηλίας Ιωαννίδης εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ είπε τα εξής: «Επιθυμία μας ήταν εδώ και πολύ καιρό να μας επισκεφθεί ο πρέσβης. Έχουμε μεγάλη επιθυμία σαν ΣΥΡΙΖΑ να μάθουμε την προσπάθεια που κάνει ο λαός της Βενεζουέλας για να κυριαρχήσει στον «πόλεμο» που του γίνεται και για τα πετρελαϊκά συμφέροντα και για να μπορέσει αυτός ο λαός να επιβιώσει, το εγχείρημα αυτό σε όλες τις χώρες της λατινικής αμερικής μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, πόσο περισσότερο τώρα που κι εμείς στη χώρα μας κάνουμε μία προσπάθεια μέσω των εκλογών να κυβερνήσουμε αυτή τη χώρα και να ανατάξουμε τον ελληνικό λαό που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Η Βενεζουέλα για μας είναι ένα παράδειγμα διαρκούς αγώνα προκειμένου οι λαϊκές δυνάμεις εκεί να κυβερνούν και να κυριαρχήσουνε και να επιβάλουνε τις δικές τους επιθυμίες, το δικό τους πολιτικό πρόγραμμα, να μας μεταφέρει τις εμπειρίες από την διακυβέρνηση εκεί της Βενεζουέλας και τις δυσκολίες που έχει…»

Για τη συνάντησή του με τη δήμαρχο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Τη Δήμαρχο Καβάλας επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, κ. Φαρίντ Φερνάντεζ. Τη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα επισκέφθηκε το μεσημέρι σήμερα ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, κ. Φαρίντ Φερνάντεζ.

Ο πρέσβης βρίσκεται στην Καβάλα προσκεκλημένος του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ο οποίος τον φιλοξενεί στην πόλη μας μια και είναι ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, από τις 8.00 το βράδυ, στο Στέκι της Νέας Πόλης, με θέμα «Η Λατινική Αμερική σήμερα και η εμπειρία της Βενεζουέλας». Η εκδήλωση μάλιστα πρόκειται να ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια της Λατινικής Αμερικής, φαγητό και ποτό.

Η επίσκεψη στη Δήμαρχο έγινε βάσει του προγράμματος των επισκέψεων που πραγματοποίησε ο πρέσβης της Βενεζουέλας κ. Φερνάντεζ στην Καβάλα. Ο πρέσβης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με την κ. Τσανάκα, έκανε αναφορά σε τρέχοντα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων, όπως άλλωστε προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. (Facebook Δήμου Καβάλας)

 

=

Διαβάστε επίσης