• 16 Απριλίου 2024,

4 φορές ισόβια στον Καβαλιώτη επιχειρηματία για τους 4 φόνους

 4 φορές ισόβια στον Καβαλιώτη επιχειρηματία για τους 4 φόνους

Δύο από τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα της Καβάλας και της Θάσου έπαψαν να είναι ανεξιχνίαστα.

Σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θράκης οι 4 φόνοι (3 στη Θάσο, 1 στην Κηπούπολη) έγιναν από τον κατηγορούμενο Καβαλιώτη επιχειρηματία. Στην περίπτωση της δολοφονίας Σιδηρόπουλου ο καταδικασθείς περιγράφεται στην απόφαση ως συνεργός. Με την απόφαση που έλαβε σήμερα το δικαστήριο, ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε 4 φορές σε ισόβια. Αρχικά –σε δίκη που έγινε στη Δράμα- είχε αθωωθεί.

Επί της αθώωσης ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης.

Η δίκη έγινε τις προηγούμενες μέρες στην Κομοτηνή και η απόφαση που έγινε γνωστή το απόγευμα της Τετάρτης στις 18:00 ήταν ομόφωνη (7-0).

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν στην εκδίκαση της υπόθεσης αφού καταζητείται από το Καλοκαίρι. Είχε εκπρόσωπο – συνήγορο υπεράσπισης.

Σε σχέση με την αρχική δίκη όπου αθωώθηκε, σε αυτήν που τέλειωσε σήμερα παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία που κατά το δικαστήριο τον συνδέουν απόλυτα και με το τριπλό έγκλημα στη Θάσο (Ιούνιος 2001) και με τη δολοφονία Σιδηρόπουλου στην Καβάλα Ιούλιος 2002).

Παράσταση πολιτικής αγωγής στο Δικαστήριο για τις οικογένειες των τριών θυμάτων έκανε ο δικηγόρος Κομοτηνής κ.Θεοχάρης Δαλακούρας

 

 

 

Διαβάστε επίσης