• 17 Μαΐου 2024,

40 κομμάτια στην γιορτή για τα 40 χρόνια απο την ίδρυση του

 40 κομμάτια στην γιορτή για τα 40 χρόνια απο την ίδρυση του

Το ΠΑΣΟΚ αντί να κοιτάξει να μαζέψει το κόμμα που έχει σκορπίσει σε 40 και βάλε κομμάτια, αφού χρεώθηκε το μεγαλύτερο μερίδιο της κρίσης της οικονομικής που μαστίζει την χώρα τα τελευταία χρόνια, γιορτάζει τα 40 χρόνια απο την ημέρα της ίδρυσης του.
Προσπαθεί η Δημοκρατική Παράταξη που έλεγε και ο Ανδρέας να περάσει ένα μήνυμα ενότητας αλλα μάταια αφού το γεγονός οτι για τα 40 χρόνια οργανώθηκαν δύο ξεχωριστές βραδιές τα λέει όλα.
Στην πρώτη βραδιά της γιορτής κεντρικός ομιλητής ήτανε ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος απο θεώθηκε απο μερίδα οπαδών του κόμματος οι οποίοι λίγα λεπτά μετά αποδοκίμασαν έντονα τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος θα έλεγα αμήχανα αντιμετώπισε όλες αυτές τις φωνές αποδοκιμασίας προς το πρόσωπο του.
Δεν είναι και εύκολο πράγμα εδώ που τα λέμε να πηγαίνεις ως πρόεδρος στην γιορτή του κόμματος σου και να τρώς γιούχα.
Η δεύτερη βραδιά με τις εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνει σήμερα το βράδυ στο Ζάππειο με κεντρικό ομιλητή τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Απο την σημερινή όμως βραδιά θα απουσιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ το παρών θα δώσει ο Κώστας Σημίτης που δεν πήρε στην γιορτή του Γιώργου το βράδυ της Δευτέρας. ωΚαταλάβαίνετε οτι το κόμμα παραμένει σε τροχιά συγκρούσεων και κάτι μου λέει οτι τους επόμενους μήνες θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. “Γιώργο γερά να φύγει η δεξιά” φώναζαν το βράδυ της Δευτέρας οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ αντί να φωνάζουν “ΓΙώργο να’ σαι καλά που μας έφερες την δεξιά” αφού κανείς δεν εξετάζει πως φθάσαμε στην σημερινή κατάσταση και στην σημερινή συνεργασία με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Το ΠΑΣΟΚ παραπαίει εκλογικά και ακόμα και σήμερα φλερτάρει με την διάλυση του.
Σίγουρα η ανάκαμψη του κόμματος, αν υπάρχει στο μενού, θα έρθει μετά την εποχή Βενιζέλου στην προεδρεία του κόμματος και σίγουρα δεν θα έχει σχέση με την εκ νέου ανάληψη προεδρικών καθηκόντων απο τον Γιώργο Παπανδρέου που είχε την ευκαιρία του και έκανε και αυτός τον κύκλο του.
Το ΠΑΣΟΚ για να έχει μέλον θα πρέπει να αναγεννηθεί απο τις στάχτες του με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες.
Δυστυχώς όλοι αυτοί που πρωταγωνιστήσανε στις δύο εορταστικές βραδιές του ΠΑΣΟΚ για τα 40 χρόνια απο την ίδρυση του δεν θα έχουν καμμία σχέση με την επόμενη μέρα στο κόμμα και την πορεία ανάκμαψης εκτός και αν επιλέξουν να κρατήσουν το κόμμα αγκυλομένο στην εσωστρέφεια που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει με τις συμπεριφορές τους.
Αυτή η μικρή μερίδα των οπαδών του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στην γιορτή του Γιώργου και φανάζανε “Γιώργο γερά να φύγει η δεξιά” μοιάζει λες και βγήκανε απο το άλμπουμ των αναμνήσεων του κόμματος.
Κατα τα άλλα πάμε καλά και απο σήμερα θα πρέπει να ζούμε το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που θα μας επηρεάσει με αστραπόβροντα μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας.
Βέβαια αυτό το κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες είναι διαφορετικό απο τα προηγούμενα αφού έρχεται σε μια εποχή που έχουμε αρχίσει να μαζεύουμε τα καλοκαιρινά και να κατεβάζουμε τα φουτεράκια.
Βέβαια σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα στρώσει και πάλι αλλα τις ζεστές ημέρες με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας θα πρέπει να τα ξεχάσετε.
Η εποχή άλλαξε όπως άλλαξε και η ψυχολογία μας.
Μετά την δυσαρέσκεια των εκπροσώπων της τρόϊκας για τις μεγάλες προσδοκίες απο το μέρος της ελληνικής πλευράς για το αντάμωμα του Παρισιού ο πήχης έπεσε και όλοι μιλάνε για ενίσχυση της αξιοπιστίας μας ξεχνώντας τα αιτήματα για φοροελαφρύνσεις.
Για να καταλάβετε ποιός κάνει κουμάντο.
Οι γνωστές γαργάρες που μας συνοδεύουν απο την πρώτη μέρα της εμπολκής μας με τον περιβόητο αυτό μηχανισμό στήριξης της Ευρώπης.
ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης