• 18 Μαΐου 2024,

400 επικαιροποιημένα εμβόλια στη διάθεση του Νοσοκομείου Καβάλας

 400 επικαιροποιημένα εμβόλια στη διάθεση του Νοσοκομείου Καβάλας

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης και ο αναπληρωτής διοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος έλαβαν μέρος την περασμένη Παρασκευή σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η συνάντηση έγινε στη Θεσσαλονίκη, αφορούσε διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των Νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας και έγινε με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Σε συνέχεια της αλληλοενημέρωσης και των κατευθύνσεων που έλαβαν οι επικεφαλής του Νοσοκομείου Καβάλας, μαθαίνουμε ότι ήδη το Νοσοκομείο έλαβε τα πρώτα 400 επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Μέσω της γνωστής πλατφόρμας θα κλειστούν ραντεβού προκειμένου εμβόλια να αρχίσουν να γίνονται στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και αποφάσεις των υγειονομικών, των επιστημόνων και της Ελληνικής Κυβέρνησης γενικότερα.

Ο Ντίνος Κλειτσιώτης είπε στην Πρωινή ότι με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα επιδιωχθεί η αναμόρφωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) όλων των Νοσοκομείων της χώρας. Το Νοσοκομείο Καβάλας εξήγησε, έκανε σχετική πρόταση προκειμένου το ΤΕΠ που διαθέτει να αλλάξει.

Υπάρχει συμπλήρωσε έτοιμη η σχετική μελέτη, το απαραίτητο σχέδιο προερχόμενο από την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου. Το τμήμα- το ΤΕΠ- δεν αλλάζει χώρο αλλά μέσω της πρότασης γίνεται καλύτερο και ενώνεται το παθολογικό με το χειρουργικό.

Η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι ο φετινός Χειμώνας θα είναι πιο ήπιος σχετικά με τον κορωνοϊό. Έτσι αρχές Οκτωβρίου θα υπάρξει ένα νέο πρωτόκολλο λειτουργίας των Νοσοκομείων όπου οι θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς θα νοσηλεύονται σε ξεχωριστούς θαλάμους αλλά στην κλινική που εξυπηρετούνται.

Θα πάψουν δηλαδή να υπάρχουν στα Νοσοκομεία οι χωριστές κλινικές ή η χωριστή κλινική για περιστατικά μόνο κορωνοϊού. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου επανέλαβε ότι μέσω προκήρυξης το νοσηλευτικό ίδρυμα της Καβάλας θα επωφεληθεί 41 νέων νοσηλευτών.

Νούμερο που χαρακτήρισε ικανοποιητικό ενώ θα προσλάβει πιο σύντομα -έως το πρώτο τρίμηνο του 2020- 8 νέους γιατρούς. Δύο εκ των οποίων θα είναι σίγουρα της ειδικότητας των ουρολόγων. Για να λυθεί έτσι το πρόβλημα της Ουρολογικής Κλινικής.

Δυστυχώς είπε ο Ντίνος κλειτσιώτης και ενώ για τις θέσεις των Ουρολόγων υπάρχουν 5 αιτήσεις, για τις δύο θέσεις των παθολόγων στο Νοσοκομείο δεν κατατέθηκε καμία αίτηση. Κενά παθολόγων θα υπάρξουν σίγουρα το 2023 επειδή τότε συνταξιοδοτούνται αρκετοί από αυτούς που σήμερα εργάζονται.

Διαβάστε επίσης