• 2 Μαΐου 2024,

5ο Γυμνάσιο: Το σχολείο που θα κλείσει αν και… από χθες λειτουργεί!

 5ο Γυμνάσιο: Το σχολείο που θα κλείσει αν και… από χθες λειτουργεί!

Το 5ο Γυμνάσιο δεν θα λειτουργήσει στις 11 Σεπτέμβρη, θα μείνει κλειστό όσο χρειαστεί. Αυτό είπε χθες ο αντιδήμαρχος Φίλιππος Φιλιππίδης. Στο μεταξύ χθες στο σχολείο πήγαν οι καθηγητές ενώ σήμερα θα γίνουν κανονικά οι εξετάσεις των λίγων μαθητών που έμειναν μετεξεταστέοι. Θα χρησιμοποιήσουν την πτέρυγα του κτιρίου που δεν έχει εσωτερικά κι εξωτερικά προβλήματα. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν ενημερώθηκε επίσημα για την κατάσταση του σχολείου. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Πριν την τεχνική παρέμβαση του Δήμου στο κτίριο θα κάνει αυτοψία η Πολεοδομία αλλά και η Εφορία Νεοτέρων Μνημείων.

Φ. Φιλιππίδης: «Το 5ο γυμνάσιο θα κλείσει όσο χρειαστεί»
Ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας και πολεοδομίας του Δήμου Καβάλας, Φίλιππας Φιλιππίδης, είπε χθες στην εφημερίδα μας, ότι το 5ο Γυμνάσιο θα κλείσει όσο χρειάζεται.
Επιβεβαίωσε τις φήμες ότι το σχολείο δε θα λειτουργήσει από τις 11 του Σεπτέμβρη. Τόνισε ότι σε αυτό το κτήριο θα γίνει αυτοψία από την πολεοδομία, αλλά όπως είπε κι από την Εφορία νεότερων μνημείων.
Ο κ. Φιλιππίδης δεν κάνει προβλέψεις για το πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί μέχρι να εγκριθούν οι τεχνικές παρεμβάσεις και να υλοποιηθούν, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το σχολείο να μην λειτουργήσει καθόλου τη σχολική περίοδο 2014 – 2015.
Όταν θα είναι περισσότερο έτοιμος θα κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις.
Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο προϊστάμενος δεν έχει έγγραφη ενημέρωση, ούτε και το σχολείο, ούτε και το γυμνάσιο της Χρυσούπολης όπου κι εκεί υπάρχουνε προβλήματα, ούτε και το 5ο γυμνάσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η δευτεροβάθμια περιμένει έγγραφη ενημέρωση για τα δύο αυτά σχολικά κτήρια, προετοιμάζοντας διάφορα εναλλακτικά σενάρια.
Χθες 1η Σεπτέμβρη στο 5ο γυμνάσιο εργαστηκαν οι καθηγητές, ενώ στο ίδιο κτήριο από σήμερα θα δώσουν εξετάσεις οι μαθητές που έμειναν μεταξεταστέοι. Πρόκειται για έναν μικρό αριθμό μαθητών οι οποίοι θα δώσουν εξετάσεις στο τμήμα του κτηρίου που δεν έχει προβλήματα. Πρόκειται για το τμήμα του κτηρίου όπου παλαιότερα στεγάζονταν το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης