5585 κλήσεις δημοτικής αστυνομίας σε 9,5 μήνες

 5585 κλήσεις δημοτικής αστυνομίας σε 9,5 μήνες

Με αφορμή καταγγελία προς τη δημοτική αστυνομία Καβάλας, πληροφορούμαστε από την απάντηση στην καταγγελία, ότι η συγκεκριμένη δημοτική υπηρεσία από την 1/1/2012 μέχρι και τις 11 Οκτώβρη ενεστώτος έτους, βεβαίωσε 5.585 κλήσεις για παράνομη και ελεγχόμενη στάθμευση.

Η ιστορία που στο τέλος της, έβγαλε κι άλλη είδηση άρχισε εντελώς διαφορετικά. Συμπολίτης κατήγγειλε στη δημοτική αστυνομία πολλές παραβάσεις επί των οδών Μητροπόλεως και Φιλικής Εταιρίας, για παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω σε πεζοδρόμια και ράμπες αναπήρων. Η καταγγελία αναφέρει ότι σ΄ αυτές τις προκλητικές παραβάσεις δεν επιβεβαιώνονται κλήσεις, αν και από το σημείο αυτό διέρχονται συχνά δημοτικοί αστυνομικοί.

Η απάντηση της δημοτικής αστυνομίας στην καταγγελία ήταν γενική κι αόριστη, όπως ήδη προαναφέραμε, αφού αυτός που συνέταξε την απάντηση, που δεν αποκλείεται να είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, αφού δικιά του είναι η υπογραφή στο τέλος της, αναφέρεται γενικότερα στο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στην πόλη της Καβάλας.

Το email που λάβαμε με την καταγγελία και την απάντηση της υπηρεσίας είναι το ακόλουθο:

 

«Γεία σας, σας παραθέτω μήνυμα που απέστειλα στον Δήμο και στην Δημοτική Αστυνομία Καβάλας και την απάντηση που έλαβα, χωρίς άλλο σχόλιο…..

 

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟ

Γειά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είμαι κορόιδο που όποτε κατεβαίνω στην πόλη είτε τρώω αρκετό χρόνο να βρω θέση στάθμευσης, είτε πληρώνω το αναλογούν ποσό σε ιδιωτικούς ή δημοτικούς χώρους και ποτέ μα ποτέ δεν παρκάρω παράνομα!

Αν η απάντησή σας είναι ΟΧΙ παρακαλώ αιτιολογείστε την λαμβάνοντας υπόψη ότι διαρκώς όλες τις ώρες και με αποκορύφωμα τις ώρες αγοράς στη διασταύρωση δίπλα στο ΙΚΑ (Μητροπόλεως και Φιλικής Εταιρίας) επάνω στα πεζοδρόμια και μάλιστα πάνω στις ράμπες αναπήρων- αμαξιδίων κλπ είναι σταθμευμένα οχήματα τόσο προκλητικά που η φράση βγάζουν μάτι μοιάζει αστείο!!!

Μην μπείτε στον κόπο να απαντήσετε με πολιτική ορολογία ότι γίνονται έλεγχοι και αφαιρούνται πινακίδες γιατί ποτέ δεν έχω δει “γραμμένο” αμάξι και είμαι βέβαιος ότι ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο. Το ότι έτυχε να δω κάποτε Δημοτικές Αστυνομικίνες να περνάνε από το σημείο, να αγοράζουνε κάτι από το περίπτερο και να συνεχίζουν ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα δεν με εξέπληξε γιατί σίγουρα καθημερινά σχεδόν θα περνάνε και από κει!

Υ.Γ.: Δεν είναι βέβαια οι μοναδικές περιπτώσεις αυτές, αλλά αυτές είναι τουλάχιστον σκάνδαλο, εκτός και αν όποιος το ακούσει δεν έχει ιδέα και… πέφτει από τα σύννεφα…

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι κλήσεις που έχουν εκδοθεί από τη Δημοτική Αστυνομία το έτος 2012, και συγκεκριμένα από τις 1.1.2012 έως και τις 11.10.2012 για παράνομη και ελεγχόμενη στάθμευση φτάνουν τις πέντε χιλιάδες πεντακόσιες ογδόντα πέντε (5.585)

Ο Δήμαρχος Καβάλας

Κωνσταντίνος Σιμιτσής»

 

Διαβάστε επίσης