• 22 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

«5ος Διεθνής Διαγωνισμός Ευρωπαϊκής Εικονικής Δίκης «EUROPA» στην Καβάλα

 «5ος Διεθνής Διαγωνισμός Ευρωπαϊκής Εικονικής Δίκης «EUROPA» στην Καβάλα

Το Ερευνητικό Κέντρο Μοχάμετ Άλι (ΜΟΗΑ), γνωστοποιεί τη διοργάνωση του 5ου Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης Ευρωπαϊκού Δικαίου «EUROPA», που θα λάβει χώρα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Ιμαρέτ της Καβάλας και τη Ρωμαϊκή αγορά των Φιλίππων στις 31 Μαρτίου με 2 Απριλίου 2018.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος στον εν λόγω διαγωνισμό, πρόκειται να συναντηθούν νομικοί (φοιτητές και ακαδημαϊκοί) των παρακάτω Πανεπιστημίων: Πανεπιστήμιο Hamad Bin Khalifa (Κατάρ), Πανεπιστήμιο της Λιέγης (Βέλγιο), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), Πανεπιστήμιο Paris-Dauphine (Γαλλία), Πανεπιστήμιο «Jean Moulin» Lyon 3 (Γαλλία) , Πανεπιστήμιο Nova de Lisboa (Πορτογαλία), Πανεπιστήμιο IE (Ισπανία) και Πανεπιστήμιο της Σόφιας «St Kliment Ohridski» (Βουλγαρία). Στόχος του διαγωνισμού είναι να προωθήσει τη μελέτη και την εφαρμογή του δικαίου της Ε.Ε. και να ενθαρρύνει τους νέους νομικούς να βελτιώσουν τη δεξιοτεχνία τους στην παρουσίαση νομικής επιχειρηματολογίας.

Ο φετινός διαγωνισμός έχει ως θέμα:

«Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων: τα όρια του δικαιώματος να παραμένουμε ανώνυμοι»

Στο διαγωνισμό, μεταξύ άλλων, δικάζουν και βαθμολογούν τους συμμετέχοντες ο Πρώτος Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Mr.Melchior Wathelet και ο πρώην πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Βασίλειος Σκουρής, ο οποίος και θα προεδρεύσει στον Μεγάλο Τελικό.

Οι προκριματικοί γύροι και οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στο Ιμαρέτ της Καβάλας και την Οικία του Μοχάμετ Άλι, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, από τις 10:00 έως τις 17:15.

Ο Μικρός και ο Μεγάλος Τελικός θα διεξαχθούν στη Ρωμαϊκή Αγορά των Φιλίππων, την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, από τις 10:00 έως τις 12:10.

Τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι προκριματικοί γύροι και ο Μικρός και Μεγάλος Τελικός, θα ακολουθήσει παρουσίαση και συζήτηση στο παρακάτω θέμα:

10:30-12:30
Grande Salle, Imaret

«Παρουσίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων από τον Luís Neto Galvão (εταίρος στο SRS Advogados)»

Πηγή : evros24.gr

Διαβάστε επίσης