• 2 Μαΐου 2024,

6 μήνες για κατοχή σπρέι πιπεριού

 6 μήνες για κατοχή σπρέι πιπεριού

Διάφορες υποθέσεις εκδίκασε χθες το τριμελές Καβάλας. Ξεχώρισαν υποθέσεις που έχουν σχέση με τροχαίο δυστύχημα που έγινε το 2011 όπου ενεπλάκη αδέσποτη αγελάδα, για επιχειρηματία της περιοχής που βρέθηκε να κατέχει σπρέι πιπεριού, για κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου που είχε βάλει βαρέλια στο δρόμο εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Ας δούμε τις τρεις υποθέσεις χωριστά.

-Μετά από έφεση δικάστηκε υπόθεση τροχαίου ατυχήματος μπροστά στην είσοδο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, όπου επιβατικό αυτοκίνητο συγκρούσθηκε με αγελάδα την οποία τραυμάτισε θανάσιμα. Το περιστατικό συνέβη το 2011. Μετά από έφεση δικάστηκε χθες η ιδιοκτήτρια της αγελάδας, στην ποινή των τεσσάρων μηνών με αναστολή, της αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Υποστήριξε ότι ενώ το βράδυ οι αγελάδες μαζεύτηκαν όλες στο μαντρί, η συγκεκριμένη πήδηξε το φράχτη και βγήκε στο δρόμο. Η κατηγορούμενη είπε στη απολογία της ότι αποζημίωσε τον ιδιώτη, το αυτοκίνητο του οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

-Κατηγορούμενος ήταν επιχειρηματίας της περιοχής, επειδή σε σωματική έρευνα που του έγινε το 2011, βρέθηκε να κατέχει σπρέι πιπεριού. Κι αυτή η υπόθεση δικάστηκε μετά από έφεση. Ο κατηγορούμενος δεν παραβρέθηκε στην ακροαματική διαδικασία. Μάρτυρας κατέθεσε αστυνομικός που βρήκε στην κατοχή του κατηγορούμενου, το σπρέι πιπεριού, το οποίο εκ του νόμου θεωρείται όπλο. Ο αστυνομικός δήλωσε ότι το σπρέι ήταν γεμάτο, εννοώντας ότι ήταν έτοιμο να χρησιμοποιηθεί.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της φυλάκισης έξι μηνών, και χρηματική ποινή 600 ευρώ, την οποία ποινή μετέτρεψε προς πέντε ευρώ την ημέρα.

-Τέλος δικάστηκε υπόθεση που αφορούσε λειτουργία καταστήματος στην οδό Δαρδανελίων στον Άγιο Νικόλα. Το περιστατικό συνέβη το 2011, και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε βάλει βαρέλια επί του οδοστρώματος, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μάρτυρες κατέθεσαν ότι πέντε δημοτικοί αστυνομικοί που βεβαίωσαν την παράβαση, παρά το ότι η συγκεκριμένη οδός Δαρδανελίων, το τμήμα προς την οδό Κουντουριώτου, θεωρείται πεζόδρομος. Το δικαστήριο επέβαλε στον ιδιοκτήτη ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή, και στην υπεύθυνη του καταστήματος ποινή φυλάκισης τριών μηνών, επίσης με αναστολή.

 

 

Διαβάστε επίσης