• 3 Μαΐου 2024,

Πέρασε απο την αρμόδια επιτροπή της Ευρώπης το πακέτο χαλάρωσης για τα capital controls που πρότεινε η ΤτΕ και προσωπικά ο πρόεδρος της ο Στουρνάρας.

Το πιο σημαντικό απο τις χαλαρώσεις που έρχονται είναι οτι θα μπορούμε με την μια να σηκώνουμε , αν τα έχουμε , 840 ευρώ για δύο εβδομάδες.

Το έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε οτι το πιο σημαντικό θα είναι εδώ που φτάσαμε και μετά τα όσα έχουμε περάσει η πλήρη άρση των capital controls την οποία νομίζω οτι και δικαιούμαστε.

Ολα τα υπόλοιπα είναι ασπιρίνες.

Οσο αφορά το πραξικόπημα “παραλία” στην γείτονα χώρα την Τουρκία νομίζω οτι θα αποτελέσει και την αρχή τους τέλος της πορείας του Ερντογάν που έχει αρχίσει στην κυριολεξία να χάνει την μπάλα και να αποφασίζει πράγματα που θυμίζουν πρωταγωνιστή ταινίας επιστημονικής φαντασίας το λιγότερο.

Είναι έτοιμος να θάψει ζωντανούς του πραξικοπηματίες και στην κυριολεξία να “σφάξει” τα ελικόπτερα που πήρανε μέρος στην επιχείρηση αυτή.

Η όλη αντιμετώπιση της κατάστασης  απο την πλευρά του δείχνει πολλές αδυναμίες και μας δίνει και τα πρώτα σημάδια κάμψης μια αυτοκρατορείας που ξεκίνησε πριν απο αρκετά χρόνια.

Ο Ερντογάν είναι όντως ο πολιτικός που άλλαξε τον χάρτη στην γειτονική χώρα και άλλαξε τα νούμερα κυρίως όσο αφορά το ποσοστά αναπτυξιακής τροχιάς  της οικονομίας της χώρας αλλα απο κάποιο σημείο και μετά ξέφυγε κάνοντας το ένα σοβαρό λάθος μετά το άλλο.

Η Τουρκία στα χρόνια του Ερντογάν έχει αλλάξει αλλα το θέμα είναι οτ έχει αλλάξει και ο ίδιος ο Ερντογάν με σημάδια έντονης αλλαζονεία και καθεστωτικής αντίληψης.

Μέχρι σήμερα ο Ερντογάν έχει απολύσει περί τους 15.000 δημοσίους υπαλήλους του υπουργείου Παιδείας δεν επιτρέπει την έξοδο απο την χώρα σε κανέναν υπάληλο του δημόσιου τομέα  έχει συλλάβει περίπου 6.000 στρατιωτικούς και αξιωματικούς ενώ τέλος έχει αφαιρέσει την άδεια απο κανάλια , ραδιόφωνα και εφημερίδες που έχει αποδειχτεί οτι είχανε σχέση με αυτή την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του.

Και είμαστε ακόμα στην αρχή αφού το σήριαλ αυτό να είστε σίγουροι οτι θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός γίνεται πιο ζεστός απο την Παρασκευή και μετά αν και φέτος το καλοκαίρι για άλλη μια φορά το πρόβλημα δεν είναι η ζέστη αλλα τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που ακόμα και με 28 βαθμούς δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας.

Φέτος το καλοκαίρι είναι τροπικό με έντονη ζέστη στην διάρκεια της ημέρας και δροσιές τα βράδια που πέφτουμε για ύπνο.

Πάντως σε γενικές γραμμές το φετεινό καλοκαίρι απο καιρικής άποψης δεν είναι καλό.

Έγινε μια έρευνα που έδειξε οτι η καλύτερη παραλία της χώρας είναι το ΣΙΜΟ στην ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ.

Ωραία παραλία αλλά σίγουρα υπερτιμημένη αφού υπάρχουν παραλίες στην Θάσο που είναι πάνω απο την παραλία του ΣΙΜΟΥ.

Αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε κανένα απρόοπτο τα οικογενειακά επιδόματα θα πληρωθούν μέχρι σήμερα Πέμπτη.

Αν πάει κάτι στραβά που είναι πολύ πιθανό σε μια χώρα σαν την Ελλάδα θα πάμε για τέλη Ιουλίου αν και το πιο πιθανό σενάριο είναι σήμερα Πέμπτη τα χρήματα να βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως σωστά είχαμε προβλέψει η Ελένη Μενεγάκη περνάει οικογενειακές διακοπές στα ΑΧΛΑ της Άνδρου και προχθές που είχε τα γενέθλια της η μικρή της κόρη έστησε στην αυλή του σπιτιού της ένα πραγματικό νησιώτικο γλέντι με σφαζτά και ορχήστρα που βαρούσε όλη την διάρκεια της ημέρας ώραια παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια.

Το παρών δώσανε οι γονείς της Ελένης ο αδερφός της ο Μισόκαλος και τα συμπεθέρια αφού το γλέντι ήταν σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Απο την κούρσα για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλήνιας εμβέλειας έχουν αποχωρήσει το ΜΕΓΚΑ , το κανάλι του Σαββίδη και το σχήμα που κατέβασε εταιρία Κυπριακών συμφερόντων ενώ έχει περάσει στην επόμενη φάση η πρόταση του Μαρινάκη που θέλει να κάνει μπάσιμο και στον χώρο των ΜΜΕ.

Έχουμε 7 άδειες για 4 κανάλια αν και η κυβέρνηση υποστηρίζει οτι μπορεί αυτό το νούμερο να αλλάξει προς τα πάνω.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύπουλοι είναι και πονηροί.

Θα πάμε καλά ,είμαστε αισιόδοξοι αλλά κρατάμε πάντα μικρό καλάθι.

Καλή σας ημέρα και καλή σας ημέρα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης