• 19 Μαΐου 2024,

8 ιδιώτες που λειτουργούν κυλικεία σε σχολεία ζητούν μείωση ενοικίου

 8 ιδιώτες που λειτουργούν κυλικεία σε σχολεία ζητούν μείωση ενοικίου

Οκτώ ιδιώτες που λειτουργούν κυλικεία σε ισάριθμα σχολεία του Δήμου Καβάλας, ζητούν μείωση του ενοικίου. Επειδή αυτό δε μπορεί να γίνει άμεσα. Επειδή αυτό δε μπορεί να γίνει άμεσα, απευθύνθηκαν χθες στην προβλεπόμενη από το νόμο, επιτροπή διακανονισμού εμπορικών μισθώσεων. Ο Δήμος Καβάλας είχε ικανοποιήσει τον προηγούμενο Νοέμβρη το αίτημά τους και είχε μειώσει τα ενοίκια των κυλικείων. Οι υπεύθυνοι όμως αυτών των κυλικείων, επανήλθαν ζητώντας νέα μείωση. Ο Δήμος Καβάλας συμβουλεύτηκε την κεντρική ένωση Δήμων Ελλάδος. Αυτή με τη σειρά της απάντησε ότι επί του παρόντος δε μπορεί να γίνει δεύτερη μείωση του ενοικίου, παραπέμποντας το θέμα στην επιτροπή που προβλέπει ο νόμος.

Η επιτροπή διακανονισμών εμπορικών μισθώσεων συνεδρίασε χθες, για να ασχοληθεί με τις οκτώ αιτήσεις ιδιωτών που λειτουργούν ισάριθμα κυλικεία σε σχολεία του Δήμου Καβάλας. Η συνεδρίαση της επιτροπής, πέρα από τα τακτικά μέλη της, έγινε παρουσία και των δημοτικών συμβούλων, Κυριάκου Σταυρίδη και Παντελή Γεωργιάδη.

Ανακύπτει ένα τεχνικό ζήτημα, ειδικά εάν οι υποθέσεις των κυλικείων μπορούν να εξεταστούν από την επιτροπή, το οποίο φαίνεται ότι θα ξεπεραστεί. Ο Δήμος Καβάλας είναι υπέρ της μείωσης των ενοικίων των κυλικείων, υπάρχουν όμως κωλύματα καθώς η προηγούμενη μείωση έγινε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά το θέμα απασχόλησε την επιτροπή διακανονισμού εμπορικών μισθώσεων, στην οποία οι οκτώ ιδιώτες μπορούν να επανέλθουν μ΄ ένα καινούριο αίτημα, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Η επιτροπή διακανονισμού εμπορικών μισθώσεων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, υφίσταται από τον Ιανουάριο του 2012, στα πλαίσια καινούριας νομοθεσίας.

Ουσιαστικά υπολειτουργεί, αφού τα αιτήματα για μείωση ενοικίων, ήταν λίγα. Ρόλος της επιτροπής είναι να μεσολαβήσει ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου και τον μισθωτή για να μειώσει τα ενοίκια λόγω της κρίσης.

 

Διαβάστε επίσης