8 μήνες φυλάκιση στην … «ταχυδακτυλουργό»

 8 μήνες φυλάκιση στην … «ταχυδακτυλουργό»

Οι κλοπές και οι διαρρήξεις προηγούμενων χρόνων, όλα περιστατικά στο Ν. Καβάλας, είχαν την τιμητική τους στη συνεδρίαση του Τριμελούς δικαστηρίου την Παρασκευή. Οι σχετικές υποθέσεις ήταν αρκετές, οι περισσότερες δικάστηκαν μετά από έφεση.

Σε μία από τις υποθέσεις η κατηγορούμενη καταδικάστηκε ερήμην στην ίδια ποινή, 8 μηνών, με αυτήν της πρώτης δίκης. Αν και κατέθεσε την έφεση, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Ως έδρα της κατοικίας της αναφέρονταν η Θεσσαλονίκη. Κατά τους παθόντες είναι αθίγγανη. Το περιστατικό έγινε στην περιοχή του Δήμου Νέστου το 2015 κι έχει ως εξής: Η κατηγορούμενη εμφανίστηκε σε επιχείρηση, ζήτησε από τη (νεοπροσληφθείσα εκείνο το διάστημα) υπάλληλο να της «χαλάσει» χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Παρουσίασε 3 τέτοια. Η υπάλληλος είχε μια σύντομη συζήτηση μαζί της, αποχώρησε από το γραφείο για να ελέγξει ότι τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ ήταν γνήσια κι όταν γύρισε η κατηγορούμενη μετάνιωσε και δεν έκανε την συναλλαγή. Όταν όμως έφυγε από την επιχείρηση η υπάλληλος διαπίστωσε ότι της έλειπαν 1.480 ευρώ. Προφανώς ήταν τα χρήματα που θα έδινε στην κατηγορούμενη αν η συναλλαγή ολοκληρώνονταν.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είπε στο δικαστήριο ότι μετά την καταγγελία του περιστατικού στην αστυνομία έγινε έλεγχος του οπτικού υλικού που είχαν καταγράψει κάμερες. Τόνισε ακόμη και με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούσε εύκολα κάποιος να αντιληφθεί τις ταχυδακτυλουργικές ενέργειες της δράστιδας. Έκανε ταχυδακτυλουργικές κινήσεις, είπε στο δικαστήριο. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αυτές προέκυψαν στην 3 προβολή του οπτικού υλικού. Η αστυνομική έρευνα είχε αποτέλεσμα αφού οδήγησε στα στοιχεία της ταυτότητας της, σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία. Στην πρώτη δίκη η κατηγορούμενη παρουσιάστηκε στο δικαστήριο αρνούμενη την κατηγορία. Ωστόσο τα στοιχεία ήταν συντριπτικά σε βάρος της. Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που στην έφεση της χθες δεν παρουσιάστηκε προκειμένου να την υποστηρίξει. Επειδή δεν συνέτρεχαν στο πρόσωπο της οι προϋποθέσεις της αναστολής, η ποινή των 5 μηνών μετατρέπεται προς 5 ευρώ την ημέρα.

Διαβάστε επίσης