• 16 Μαΐου 2024,

9ο πολιτιστικό διήμερο Θρακικής Εστίας

 9ο πολιτιστικό διήμερο Θρακικής Εστίας

Το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τη Θρακική Εστία, το 9ο πολιτιστικό της διήμερο.

Ο κόσμος το Σάββατο δεν ήταν ιδιαίτερα πολύς. Παρουσιάστηκαν δύο βιβλία σχετικά με τον ξεριζωμό, ενώ σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση του Σαββάτου έπαιξε η χορωδία της Θρακικής Εστίας.

Εισαγωγική ομιλία έκανε ο πρόεδρος Νίκος Τσουμπάκης. Μίλησε «για την άσβεστη μνήμη της πατρίδας των προγόνων μας που μένει ζωντανή με τις δραστηριότητες των συλλόγων, όπως η Θρακική Εστία».

Απάνθρωπος ο ξεριζωμός, είπε ο Ν. Τσουμπάκης, κάνοντας κατάλληλη εισαγωγή για τα βιβλία που παρουσιάστηκαν, αμέσως μετά.

Οι εκδηλώσεις και τις δύο ημέρες έγιναν με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας, του κοινωφελούς ιδρύματος Χαρίλαου Κεραμέως. Την πρώτη της μέρα παρακολούθησαν οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης, ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Δράμας κι εκπρόσωποι του κοινωφελούς ιδρύματος «Χαρίλαου Κεραμέως».

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν χθες. Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας ήταν μουσικοχορευτικό.

Επίσης στις εκδηλώσεις παρουσιάστηκαν τα δύο βιβλία του συγγραφέα Γιώργου Μάνου ενώ γι΄ αυτά μίλησαν ο Κώστας Παπακοσμάς και ο Νίκος Καραγιαννακίδης, ενώ αποσπάσματα διάβασε η Μαρία Μερέτη Γιοβαννάκη.

 

Διαβάστε επίσης