• 19 Μαΐου 2024,

9 Αυγούστου τα ασφαλιστικά μέτρα

 9 Αυγούστου τα ασφαλιστικά μέτρα

Με απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών Καβάλας που έγινε γνωστή χθες το μεσημέρι απορρίπτονται όλα τα αιτήματα του σωματείου των εργαζόμενων στη ΒΦΛ, δεν εκδίδονται προσωρινές διαταγές για την προστασία αυτών που απολύθηκαν και αποζημιώθηκαν αλλά και για αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ορίστηκε ταυτόχρονα ημερομηνία συζήτησης των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων για τις 9 Αυγούστου. Η απόφαση ωστόσο θα εκδοθεί το Φθινόπωρο, Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Το σωματείο μαθαίνοντας την απόρριψη των αιτήσεων του αντέδρασε ψύχραιμα. «Το περιμέναμε αφού ξέραμε, είδαμε ότι το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία. Εξέτασε μόνο τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος» είπε ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Βογιατζίδης. Τώρα οι εργαζόμενοι επικεντρώνονται στην Τριμερή συνάντηση της Τρίτης κι αμέσως μετά δηλώνουν έτοιμοι για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Θετική είναι η ατμόσφαιρα στην άλλη πλευρά. Η εταιρία πρόβαλλε το γεγονός της απόρριψης των δύο αιτήσεων, σχεδόν το πανηγύρισε. Εκπρόσωποι της έλεγαν ότι πρόκειται για μια δικαίωση όχι μόνο των ενεργειών της συγκεκριμένα στα δύο επίδικα ζητήματα αλλά συνολικά στα θέματα της ΒΦΛ. Κατά την άποψη της εταιρίας οι από εδώ και πέρα εξελίξεις θα δείξουν ότι η στάση της ήταν αυτή που εξασφάλιζε και εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας μαζί με τη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης