• 14 Μαΐου 2024,

Α’ Κατηγορία: Ενδιαφέρον στην κορυφή με ντέρμπι σε Πηγές και Οφρύνιο

 Α’ Κατηγορία: Ενδιαφέρον στην κορυφή με ντέρμπι σε Πηγές και Οφρύνιο

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής στις Πηγές ανάμεσα στον τοπικό Άρη και στον Μακεδονικό, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της 10ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας.

Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και δείχνουν μια σπουδαία δυναμική στο φετινό πρωτάθλημα. Μεγάλη βαθμολογική σημασία έχει και η αναμέτρηση στο γήπεδο του Οφρυνίου ανάμεσα στον τοπικό Αετό και στον Βύρωνα Καβάλας.

Αναμετριούνται δυο ομάδες που έχουν στόχο την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ο Βύρωνας προέρχεται από απρόσμενη ισοπαλία στην έδρα του με το Ορφάνι, ενώ ο Αετός δε συνάντησε προβλήματα στην έδρα του Αμυγδαλεώνα.

Ο Ορφέας θα παίξει στο γειτονικό Ακροβούνι με τον Ατρόμητο και έχει τον πρώτο λόγο να κατακτήσει τους 3 βαθμούς της νίκης. Ντέρμπι με ενδιαφέρον για την παραμονή, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα και στον Θεαγένη. Ο ΠΑΟΚ στην αγωνιστική που μας πέρασε πήρε την πρώτη του νίκη με τον Ατρόμητο Ακροβουνίου και ο Θεαγένης τον πρώτο του βαθμό με την ΑΕΚ Καβάλας.

Η ΑΕΚ θέλει να επανέλθει στις νίκες, κόντρα στην Αναγέννηση Λιμεναρίων. Ματς που ίσως κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Δόξα Θεολόγου υποδέχεται τον ΑΣ Ορφανίου ο οποίος προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Βύρωνα.

Στην Πέραμο ο Βρασίδας ο οποίος άφησε καλές εντυπώσεις στην Ελευθερούπολη, κόντρα στον Ορφέα, υποδέχεται τη Δόξα Αμυγδαλεώνα η οποία μετά το τρίποντο στην πρεμιέρα, δεν έχει καταφέρει να πάρει βαθμό ή βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Κυριακή

Δόξα Θεολόγου- ΑΣ Ορφανίου

Σάββατο 15:00

ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα – Θεαγένης Θάσου

Άρης Πηγών – Μακεδονικός Αγιάσματος

ΑΕΚ Καβάλας – Αναγέννηση Λιμεναρίων

Βρασίδας ΝΠ – Δόξα Αμυγδαλεώνα

Ατρόμητος Ακροβουνίου – Ορφέας Ελ

Αετός Οφρυνίου – Βύρωνας Καβάλας

Βαθμολογία: Άρης Πηγών 24, Μακεδονικός Αγιάσματος 24, Βύρωνας 22, Αετός Οφρυνίου 21, ΜΑ Ορφανίου 16, Ορφέας Ελ 15, Δόξα Θεολόγου 13, ΑΕΚ Καβάλας 10, Βρασίδας ΝΠ 9,  Αναγέννηση Λιμεναρίων 7, ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα 5, Ατρόμητος Ακροβουνίου 5, Δόξα Αμυγδαλεώνα 3, Θεαγένης 1.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, έχει αφαιρέσει 6 βαθμούς από τον Ορφέα Ελευθερούπολης. Η εκδίκαση της έφεσης πάει για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, εκτός απροόπτου. Οι δυο όμιλοι της Β’ κατηγορίας έχουν ρεπό αυτό το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης