• 26 Απριλίου 2024,

Α’ Βραβείο σε Πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής για το Ωδείο «Νεάπολις»

 Α’ Βραβείο σε Πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής για το Ωδείο «Νεάπολις»

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο 3ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός “Τάσος Παππάς 2021” για παιδιά και νέους έως 25 ετών.

Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1926. Υπήρξε μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής χορωδιακής ιστορίας. Καθηγητής Θεωρητικών στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, καθηγητής μουσικής στο Αμερικανικό Κολλέγιο “Ανατόλια”, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και υπεύθυνος για την μουσική στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ. στο Πήλιο. (από τη σελίδα της X.A.N.Θ.)

Το Ωδείο “Νεάπολις” συμμετείχε στο παραπάνω διαγωνισμό με την μαθήτρια Ελένη Δέλιου από την τάξη φλάουτου  της Ρεβέκκας Μελετιάδου. Η μαθήτρια διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 14 άλλους μαθητές από όλη την Ελλάδα ( Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ναύπλιο, Κομοτηνή Μυτιλήνη κ.α.). και απέσπασε το Α’ Βραβείο στην κατηγορία της , εώς 13 ετών. Η επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από διακεκριμένους μουσικούς  του  Κρατικού και του Σύγχρονου Ωδείου  Θεσσαλονίκης καθώς και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης  άκουσε με προσοχή όλους τους διαγωνιζόμενους και συνεχάρη την μαθήτρια Ελένη Δέλιου για την επιτυχία της.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς της Ελένης , Τάσο και Κωνσταντίνα, οι οποίοι την στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις σε κάθε της βήμα.

Η διεύθυνση του ωδείου συγχαίρει θερμά  την Ελένη Δέλιου  και την καθηγήτριά της Ρεβέκκα Μελετιάδου για την διάκριση και την επιτυχία τους. Η διάκριση αυτή είναι το  επιστέγασμα των κόπων και της προσπάθειας , που κατέβαλλαν μαθήτρια και δασκάλα τα τελευταία χρόνια. Το ωδείο “Νεάπολις” από την πλευρά του επιβραβεύει  έμπρακτα αυτή την προσπάθεια απονέμοντας την ετήσια υποτροφία του οργάνου στην Ελένη.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης