• 17 Μαΐου 2024,

Αχ. Νικολαϊδης: Περί κυκλοφοριακών μέτρων και ελεγχόμενης στάθμευσης

 Αχ. Νικολαϊδης: Περί κυκλοφοριακών μέτρων και ελεγχόμενης στάθμευσης

Τις τεράστιες αντιδράσεις των καβαλιωτών που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν όταν αποφασίστηκε η επιβολή κυκλοφοριακών μέτρων και κυρίως η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη θυμήθηκε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Αχιλλέας Νικολαϊδης, πρώην δημοτικός σύμβουλος και νυν συνεργάτης της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας». Σήμερα ωστόσο φαίνεται πως οι περισσότεροι έχουν αλλάξει άποψη και ζητούν την επαναφορά στο καθεστώς της ελεγχόμενης στάθμευσης. Εάν μάλιστα συνέχιζε απρόσκοπτα η επιβολή εκείνων των μέτρων τότε σήμερα πολλά από τα κυκλοφοριακά προβλήματα της Καβάλας θα είχαν λυθεί.

Η κυκλοφοριακή μελέτη του Νότη Παρασκευόπουλου δεν είχε εφαρμοστεί από τον τότε δήμαρχο Στάθη Εριφυλλίδη. Η προσπάθεια ήταν μεθοδευμένη και είχε δρομολογηθεί πολύ νωρίτερα, όταν ο κ. Εριφυλλίδης είχε αναθέσει την εκπόνηση της μελέτης και είχαν προηγηθεί μετρήσεις. Ο Αχιλλέας Νικολαϊδης παραδέχθηκε ότι μέρος της ευθύνης έφερε και ο ίδιος, όταν ως αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν είχε εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Από το 2006 κι έκτοτε καμία μεθοδευμένη ενέργεια δεν υλοποιήθηκε προκειμένου να φτάσουμε σε ένα θετικό σήμερα, παρατήρησε ο κ. Νικολαϊδης. Κατά την άποψή του στο μεσοδιάστημα θα έπρεπε να είχε υπάρχει κάποιος σχεδιασμός. Σήμερα, η διοίκηση σκοπεύει να εφαρμόσει νέα μέτρα έστω κι αν δεν έχει εκπονήσει μια καινούργια μελέτη, η οποία θα συμπεριλαμβάνει και τα νέα δεδομένα όπως τα έργα στις οδούς Βενιζέλου κι Ερυθρού Σταυρού. Μια μελέτη που θα βασιζόταν στις υφιστάμενες συνθήκες και θα παρουσιαζόταν στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Νικολαϊδης σημείωσε πως επί χρόνια χάνονται χρόνος και έσοδα για το δήμο Καβάλας. Τώρα είναι αργά για να δρομολογηθεί κάτι καινούργιο. Ο πρώην αντιδήμαρχος παρακολούθησε την Πέμπτη τη σχετική συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ωστόσο δεν κατανόησε το σκεπτικό της διοικήσεως, τι ακριβώς σκοπεύει να πράξει με το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης και εάν θα προχωρήσει με την εκπόνηση κάποιας νέας μελέτης.

Διαβάστε επίσης