• 29 Απριλίου 2024,

Αχαριστία – ανθρωπιά άσσος από ημίχρονο…

 Αχαριστία – ανθρωπιά άσσος από ημίχρονο…

Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών γύρω από τη ΠΑΕ και την διαφαινόμενη επενδυτική επιθυμία του ενδιαφερόμενου από το Τορόντο.

Οι επιθέσεις και τα σχόλια από τους απανταχού κριτικούς των πληκτρολογίων πήραν φωτιά, γιατί φυσικά έξω από το χορό πάντα χορεύουν οι πιο ταλαντούχοι. Η αχαριστία και η κακεντρέχεια που έχει δημιουργηθεί έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, σαν να εξαφανίστηκε η ανθρωπιά των Καβαλιωτών μέσα σε μια μέρα. Και κάπως έτσι ένα ανελέητο παιχνίδι ανθρωποφαγίας ξεκίνησε.

Το κείμενο αυτό δεν έχει καμία διάθεση -και σκοπό- να κρίνει τον υποψήφιο επενδυτή ή να ασχοληθεί με την φιλολογία που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα σχετικά με όλη αυτή την ιστορία. Η οποία κατά τη γνώμη μας το μόνο που κατάφερε να δημιουργήσει είναι αναστάτωση, αμφιβολίες και να σπείρει διχόνοια.

Όσα γράφονται και λέγονται από τον απλό κόσμο για τους ανθρώπους οι οποίοι κουβαλάνε τον τελευταίο 1,5 χρόνο το βαρύ και ασήκωτο φορτίο στο ποδοσφαιρικό τμήμα μας προκαλούν τεράστια αγανάκτηση και θλίψη.

3 άνθρωποι, οι οποίοι όταν ξεκίνησαν αυτή τους την προσπάθεια πέρσι τόνιζαν συνεχώς ότι θα τηρήσουν την μια και μοναδική υπόσχεση που έδωσαν. «Το σύνολο που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θέλουμε να πρωταγωνιστεί όχι μόνο σήμερα αλλά και αύριο», έλεγαν με νόημα.

Τήρησαν την υπόσχεση τους στο 110%.

Η ομάδα του ΑΟΚ αποτελείται από ένα άκρως υγιές σύνολο, με μεγάλη οργάνωση και ανθρώπους μέσα και έξω από αυτό που εργάζονται μέρα νύχτα για να υπάρχει ισορροπία σε όλα τα τμήματα. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν και συγκεκριμένα οι 3 που στοχοποιούνται μέχρι και σήμερα όσο ποτέ άλλοτε «ματώνουν» οικονομικά και πνευματικά και σαν ευχαριστώ λαμβάνουν μόνο πικρόχολα σχόλια και κακοπροαίρετη κριτική.

Επανερχόμαστε στο θέμα που αναφέραμε προηγουμένως, ο ΑΟΚ βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις της Football League & σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Ούτε αυτό όμως φαίνεται πως δεν είναι αρκετό για κάποιους αφού όπως λένε «δεν έχουμε παίκτες, δεν έχουμε ομάδα» κλπ.

Πέρσι, όταν η ομάδα μετά από 5 χρόνια βασάνων και ταλαιπωρίας σε κατηγορίες μικρότερες του κύρους και της ένδοξης ιστορίας της απαλλάχτηκε από τα ερασιτεχνικά κλιμάκια περιμέναμε ο κόσμος να δείξει έμπρακτα τη στήριξη του στην ΠΑΕ. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Το γήπεδο σχεδόν σε κάθε εντός έδρας αγώνα είναι απογοητευτικά κενό και σαν μην έφτανε αυτό με τη μαγική παρουσίαση του επενδυτή -ήρωα όπως τον παρουσιάζουν οι τοπικοί του θαυμαστές- ξεκίνησε ένας νέος κύκλος διαμαρτυρίας προς τους διοικούντες.

Χαρακτηρίστηκαν προδότες, άνανδροι. Πως λειτουργούν εγωιστικά ως προς το δικό τους όφελος και κατά αυτού της ομάδας. Τους είπαν αλήτες, ανάξιους και εγωιστές. Κατηγορούνται πως αναιρούν ότι έχουν κάνει μέχρι σήμερα για την ομάδα και πώς αφήνουν να περάσει ανεκμετάλλευτη μια ιστορική ευκαιρία.

Όλα αυτά γράφονται και εκφράζονται δημόσια. Αλήθεια, από όλα αυτά που έχουν κάνει με τη παρουσία τους μέχρι και σήμερα πόσα έχουν εκτιμηθεί; Πόσες φορές τους είπανε μπράβο ή τους μετέφεραν ευχές και στήριξη; Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε… Αυτός ο φαύλος κύκλος δεν θα σταματήσει ποτέ για αυτό καλούμε το κόσμο της ομάδας να κάνει πρώτα αυτός την αυτοκριτική του προτού σκεφτεί να κρίνει και να κατηγορήσει άλλους. Αν πάμε στο όχι και τόσο μακρινό 2015, θα θυμηθούμε με ευκολία την κατάληξη της τότε ιστορικής ευκαιρίας (γερμανικού ενδιαφέροντος) για επένδυση στον ΑΟΚ…

Σε περίπτωση πώλησης της ομάδας και αποδοχής της πρότασης του υποψήφιου επενδυτή, ποιοί άραγε θα συνόδευαν την αποστολή της ομάδας στην Ηγουμενίτσα;

Είναι ντροπή να χαρακτηρίζονται προδότες(!), υποκριτές και εγωιστές, άνθρωποι που από το πρωί μέχρι το βράδυ τρέχουν και εργάζονται σκληρά για το καλό της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Είναι ντροπή να υπάρχει η πεποίθηση πως έχουν τον ΑΟΚ σαν μέσο παραγωγής εισοδήματος και δημιουργίας προσωπικής φήμης.

Είναι ντροπή να κρίνουμε τόσο άσχημα αυτούς που μας δίνουνε χρόνια τώρα τόσα πολλά και υπηρετούν την ομάδα από κάθε δυνατό πόστο με όφελος μονάχα το καλό του καραβιού.

Πριν μάθεις να (ξανα)ζητάς, μάθε πρώτα να εκτιμάς αληθινά τα όσα έχεις (ήδη) λάβει. 

Εμείς θα ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους αυτούς να συνεχίσουν τον τεράστιο και δύσκολο καθημερινό αγώνα που δίνουν στην προσπάθεια να (ξανα)φέρουν την άνοδο στην αργώ. Περνώντας στην ουσία, η ομάδα μας δίνει ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι μεθαύριο την ώρα που οι περισσότεροι ασχολούνται με ζάμπλουτους επενδυτές και μαγικά ραβδιά.

Οι μάγοι με τα δώρα ήταν 3. 3 είναι και στη δική μας περίπτωση μόνο που το έργο τους δεν θα εκτιμηθεί ποτέ όσο πρέπει. Χρειάζεται στήριξη & εμπιστοσύνη στην ομάδα. Πραγματική και έμπρακτη, όχι από τον υπολογιστή.

Ο αγώνας συνεχίζεται και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τη προσφορά αυτών αλλά και των άλλων αφανών ηρώων που έχει η ομάδα, θα πανηγυρίσουμε  αυτό το Μάη όπως και τον περσινό μια ακόμη σπουδαία αγωνιστική επιτυχία!

Διαβάστε επίσης