Αχιλλέας Καρασαββίδης: «Εντυπωσιακή η πορεία της ομάδας νέων του ΑΟΚ» 

 Αχιλλέας Καρασαββίδης: «Εντυπωσιακή η πορεία της ομάδας νέων του ΑΟΚ» 

Για την αξιόλογη πορεία της ομάδας νέων του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα της FL μίλησε στην Αθλητική Πρωινή ο προπονητής Αχιλλέας Καρασαββίδης ο οποίος έκανε αναφορά και για την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται τώρα η ομάδα νέων του ΑΟΚ αφού έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα νέων της FL;

Απάντηση: Γίνονται μερικές προπονήσεις αυτή την εποχή τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αυτές οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Τα παιδιά κάθονται από τις 12 Μαρτίου. Αν είμαστε στη Σουπερ Λιγκ 2 τη νέα σεζόν, σίγουρα θα έχουμε πολλά περισσότερα παιχνίδια. Δεν μπορούν τα παιδιά να καθίσουν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποφασίσαμε έτσι να κάνουμε 2 προπονήσεις τον μήνα για να αποφύγουμε κυρίως τους τραυματισμούς όταν θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία.

Είναι ένα στάδιο για να μην μείνουν χωρίς προπόνηση τα παιδιά περίπου 6 μήνες, όταν θα αρχίσει η προετοιμασία.

Ερώτηση: Ποια είναι η αποτίμηση της χρονιάς για μια ομάδα που δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα αλλά έφερε σπουδαία αποτελέσματα;

Απάντηση: Είναι  μια ομάδα που δημιουργήθηκε κάτω υπο την πίεση της FL σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μας είπανε να ετοιμάσουμε μια ομάδα Κ-17 και έπρεπε να τρέξουμε.

Κάτω από αντίξοες συνθήκες δημιουργήσαμε ένα σύνολο που μπήκε στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο στόχο.  Τρώγοντας όμως ανοίγει η όρεξη.  Δημιουργήσαμε μια ομάδα με καλά παιδιά και καλούς παίκτες.

Αγωνιστικά η χρονιά ήταν μη αναμενόμενη ακόμη και από μένα τον ίδιο.

Ερώτηση:  Είχε τελικά μια εντυπωσιακή πορεία.

Απάντηση: Ήταν μια εντυπωσιακή πορεία. Τα παιδιά είχαν μια μόνο ήττα και τερματίσαμε στην πρώτη θέση του ομίλου μας.  Αν τελείωνε το πρωτάθλημα θα παίζαμε στο φάιναλ φορ Βορρά και Νότου  για την ανάδειξη του πρωταθλητή στο πρωτάθλημα νέων της κατηγορίας. Ηταν μια επιτυχημένη χρονιά και οργανωτικά και αγωνιστικά για την συγκεκριμένη ομάδα.

Ερώτηση: Μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε φλέβα χρυσού αυτή την ομάδα για τον ΑΟΚ;

Απάντηση:  Τρία παιδιά προπονούνται ήδη με τη μεγάλη ομάδα. Αυτοί είναι ο Παπαποστόλου, ο Γιαννακός και βέβαια ο Σιαματάς που είναι στο ρόστερ της μεγάλης ομάδας.

Είναι μια ομάδα που έχει μέλλον.  Δεν πρέπει όμως να πάρουν τα μυαλά τους αέρα. Έχει παιδιά με πολύ καλά στοιχεία. Είναι καλά οργανωμένη η ομάδα από μένα και τον Γιώργο Ιωσηφίδη.

Την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσουμε να μεγαλώσουμε το ρόστερ με παιδιά τα οποία κατά την άποψη μας έχουν τα στοιχεία, έχουν τη διάθεση, έχουν την όρεξη να μπουν σε αυτή τη διαδικασία της Κ-19 η της Κ-17, ότι θα υπάρχει, με σκοπό σε κάποια στιγμή να χτυπήσουν την πόρτα της μεγάλης ομάδας.

Ερώτηση: Απ ` ότι καταλαβαίνουμε θα γίνουν προσθήκες στην ομάδα για τη νέα σεζόν.

Απάντηση: Εχουμε σκοπό κάποια στιγμή όταν οριστικοποιηθούν όλα και έχουμε ημερομηνίες γνωρίζοντας και σε ποια κατηγορία θα παίξουμε, να προσκαλέσουμε όλες τις ομάδες του νομού μας και να ενισχυθεί η ομάδα με παιδιά που έχουμε υπόψη μας εγώ και ο Γιώργος Ιωσηφίδης.

Αν θέλουν οι ομάδες να μας δώσουν κάποια παιδιά που θα ενταχθούν στην Κ-19(αν θα είναι η κατηγορία της Σουπερ Λιγκ 2) και φυσικά να έχουν το βλέμμα στο μέλλον για τη μεγάλη ομάδα του ΑΟΚ.

Ερώτηση: Θέλει να ευχαριστήσει κάποιους ο Αχιλλέας Καρασαββίδης για τη βοήθεια τους, τη χρονιά που πέρασε;

Απάντηση: Πάνω απ` όλα την ΠΑΕ και τον Παύλο Δερμιτζάκη. Επίσης τον Γιώργο Ιωσηφίδη που ήταν πάντα στο πλευρό μου. Ήταν ο γενικός αρχηγός και έκανε πολύ δουλειά.

Επίσης τα παιδιά της ομάδας αλλά και τους γονείς τους που ήταν συμπαραστάτες μας σε κάθε παιχνίδι εντός έδρας.

Το μήνυμα που θέλω να δώσω στα παιδιά, τους το δίνω καθημερινά στην προπόνηση.  Εφόσον έχουν στόχο και σκοπό να παίξουν ποδόσφαιρο, πρέπει να βελτιώνονται κάθε μέρα με απώτερο σκοπό να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Εγώ και ο Γιώργος Ιωσηφίδης θα είμαστε δίπλα τους για να τους βοηθήσουμε να παίξουν στην μεγάλη ομάδα της καρδιάς μας που λέγεται ΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης