Άδικη η αλλαγή του τέλους για το parking της Δημοτικής Αγοράς

 Άδικη η αλλαγή του τέλους για το parking της Δημοτικής Αγοράς

Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου


Μεγάλη έκπληξη συνάντησα σήμερα στο Δημοτικό Παρκινγκ του Αγίου Γεωργίου. Μετά από στάθμιση του αυτοκινήτου μου. Δεκαπέντε λεπτών της ώρας, υποχρεώθηκα να καταβάλω το ποσό των 2€.

Ξαφνιάστηκα γιατί μέχρι χθες το αντίστοιχο αντίτιμο ήταν ο,5€ για την πρώτη ώρα. Τα πράγματα άλλαξαν λοιπόν και θα πληρώνουμε το διευρώ από το πρώτο δευτερόλεπτο στάθμευσής στο παρκινγκ.

Θα έπρεπε, είναι αλήθεια να αλλάξουν τα τέλη γιατί παρέμειναν τα ίδια για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτό το σπουδαίο έργο που πιστώνεται και αυτό μαζί με πολλά άλλα στον αξέχαστο Λευτέρη Αθανασιάδη.

Το Πάρκινγκ αυτό έγινε για να εξυπηρετεί τους  Καβαλιώτες και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της πόλης, πράγματι μας προσφέρει αξιοσημείωτη υπηρεσία. Ο προηγούμενος τρόπος χρέωσης  ήταν πιο δίκαιος και εξυπηρετούσε τους Δημότες.

Οι περισσότεροι Συμπολίτες μας που κατεβαίνουν στην αγορά έχουν τη δυνατότητα να παρκάρουν στο συγκεκριμένο χώρο και το κάνουν για να εξυπηρετήσουν κάποιες άμεσες ανάγκες τους και ιδιαίτερα να ψωνίσουν τόσο από τα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς αλλά και τα παρακείμενα καταστήματα, ως εκ τούτου ο χρόνος στάθμευσής τους είναι σχετικά μικρός.

Είμαι από αυτούς που δέχεται να καταβάλει το κόστος της παρεχόμενης υπηρεσίας από κάθε Δημόσιο Φορέα και από τον Δήμο αδιαμαρτύρητα. Πιστεύω ότι είναι άδικο για τους υπόλοιπους  συμπολίτες μου να επιδοτούν μια υπηρεσία που οι ίδιοι δεν απολαμβάνουν, όπως γίνεται για ορισμένες παροχές του Δήμου προς ορισμένους συμπολίτες μας.

Να πληρώνω λοιπόν το παρκινγκ μου στο πραγματικό του κόστος και με δίκαιο τρόπο. Το σύστημα χρέωσης που διαλέξατε είναι άδικο. Το νέο τιμολόγιο είναι στο πνεύμα του κέρδους και όχι του κόστους.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός που οι Ιδιώτες επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται παρόμοια πάρκινγκ έχουν, μπορώ να πω, χαμηλότερο τέλος σε μεγαλύτερους χρόνους παραμονής του οχήματος στο χώρο τους.

Οι ιδιώτες όμως πληρώνουν ενοίκιο για τον χώρο, πληρώνουν προσωπικό για την εξυπηρέτηση και βγάζουν το ανάλογο κέρδος, το οποίο δεν πρέπει να είναι ευκαταφρόνητο. Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι το Οικονομικό  Επιτελείο που σχεδίασε αυτήν την αύξηση προσδοκά πολλά κέρδη.

Κέρδη κύριοι της Διοίκησης του Δήμου μπορεί να έχετε, αν και η πηγή που διαλέξατε να τα αντλήσετε, δεν έχει την ροή που υπολογίζετε. Πρέπει να ξέρετε όμως ότι η ζημία που γίνεται στο Κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου είναι τεράστια και θα τη βρείτε μπροστά σας.

Διαβάστε επίσης