• 30 Απριλίου 2024,

Αφιέρωμα για την άνοδο της Καβάλας – Καβακάς: «Το μυστικό της επιτυχίας»

 Αφιέρωμα για την άνοδο της Καβάλας – Καβακάς: «Το μυστικό της επιτυχίας»

Ηθελε εξ αρχής την επιστροφή της στη Super League 2 και την πέτυχε μέσα από σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή. Ο λόγος για την Καβάλα, η οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και την επάνοδο της στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, μετά την πτώση προ διετίας.

Ο ΑΟΚ είχε μια σταθερή πορεία στη διάρκεια του Πρωταθλήματος, έχοντας μέχρι σήμερα, την καλύτερη επίθεση και στους τέσσερις ομίλους με 76 γκολ και την καλύτερη άμυνα με 10 γκολ παθητικό. Το πιο ξεχωριστό είναι ότι η ομάδα του Τιμόθεου Καβακά έχει σε 29 ματς, 27 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα σε επίπεδο Γ’ Εθνικής, ενώ βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας καθώς επικράτησε με 0-5 του Αρη Πηγών και ακολουθεί ρεβάνς στο «Ανθή Καραγιάννη».

Ο προπονητής της ομάδας, Τίμος Καβακάς μιλώντας αρχικά για το τι μέτρησε ώστε ο ΑΟΚ να κόψει πρώτος το νήμα και να κατακτήσει το Πρωτάθλημα, δήλωσε στον Παύλο Κερασιώτη:

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί εκπληρώσαμε τον στόχο που θέσαμε στην αρχή της χρονιάς. Μας αφήνει ευχαριστημένους η προσπάθεια που έγινε, καθώς υπήρξε καλή συνεργασία διοίκησης, προπονητών και ποδοσφαιριστών. Το μυστικό της επιτυχίας θεωρώ ότι ήταν οι πολύ καλοί χαρακτήρες στο ρόστερ. Τα παιδιά σε όλο το Πρωτάθλημα έδειξαν καλή εικόνα και είχαν συνέπεια στον στόχο μας. Η ποιοτική δουλειά και η στήριξη της διοίκησης σε όλους τους τομείς έπαιξε καθοριστικό ρόλο».

«Η αρχή μιας νέας καλής πορείας του ΑΟΚ»

Που αφιερώνεται την άνοδο; «Στον κόσμο της Καβάλας. Εγώ προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι είναι η αρχή μιας νέας καλής πορείας του ΑΟΚ και συνέχειας. Ευελπιστώ και του χρόνου ο ίδιος στόχος να τεθεί, ώστε να ανέβει η ομάδα στην παραπάνω κατηγορία. Ο στόχος της διοίκησης όταν μιλήσαμε το καλοκαίρι ήταν αυτός. Να κάνει δύο ανόδους σε δύο χρόνια η Καβάλα».

«Θέλουμε και το Κύπελλο»

Ο προπονητής της Καβάλας, Τίμος Καβακάς αναφέρθηκε ακόμη, αν είναι στόχος της ομάδας και η κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ, τονίζοντας: «Ναι, είχαμε θέσει εξ’ αρχής και ως στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αντιμετωπίζουμε τον Αρη Πηγών, μια ομάδα που θα δώσει την μάχη για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Οπως είπα και στα παιδιά, είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε την ανάλογη σοβαρότητα και να μην τους υποτιμήσουμε». Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την επόμενη μέρα; «Είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό. Αρχικά να τελειώσει το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και η διοίκηση να κάνει όσα χρειάζονται ώστε να γίνει ΠΑΕ και μετά θα πάρουν όλα τη σειρά τους και θα δούμε. Είναι το τελευταίο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή».

*Ο Τίμος Καβακάς πανηγύρισε την τέταρτη του άνοδο από τη Γ’ στη Β’ Εθνική, είχαν προηγηθεί αυτές με Βέροια (2009-10, Πρωταθλήτρια), Πλατανιά (2010-11) και Λαμία (2013-14, Πρωταθλήτρια).

Μουριάδης: «Ο ΑΟΚ μας έκανε υπερήφανους»

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης συγχαίρει την ομάδα του ΑΟΚ για την άνοδο στη Souper League 2 και τόνισε σε δήλωση του: «Η άνοδος του ΑΟΚ στη Super League 2 μας έκανε όλους υπερήφανους». Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας: «Πρόκειται για το επιστέγασμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε στην αρχή αγωνιστικής περιόδου και ολοκληρώθηκε με τη νίκη επί του Νέστου Χρυσούπολης. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, στη διοίκηση και στο προπονητικό επιτελείο, που δεν έπαψαν στιγμή να πιστεύουν στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Εύχομαι την επόμενη χρονιά να πανηγυρίσουμε την επιστροφή του ΑΟΚ εκεί που του αξίζει, στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Είμαστε όλοι μαζί και προχωράμε»

Ο ΑΟ Καβάλα ευχαρίστησε όλους τους φιλάθλους για την στήριξή τους στην ομάδα. «H παρουσία σας υποδεικνύει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά, μπορεί να ελπίζει σε ακόμα μεγαλύτερη στήριξη για να καταφέρει ανάλογες επιτυχίες με την φετινή που έσπασε όλα τα ρεκόρ. Είμαστε όλοι μαζί και προχωράμε», ανέφερε ο ΑΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Το ρόστερ των πρωταθλητών

Τερματοφύλακες: 

Λ. Αστράς

Σ. Ελάνογλου

Αλ. Τσιόπτσης

Αμυντικοί: 

Σ. Βασιλόπουλος

Γ. Δαλιανόπουλος

Π. Δερμιτζάκης

Φ. Δημητριάδης

Ρ. Παπαδόπουλος

Γ. Σμίλτος

Γ. Καζαντζίδης

Μ. Περδίκης

Μέσοι:

Μ. Αλ Ρασντί

Δ. Γερονικολός

Θ. Γιαγτζίδης

Θ. Ιωαννίδης

Α. Λαγός

Ν. Μέτσε

Θ. Στοΐνοβιτς

Λ. Τζελίδης

Α. Κουντουμπίντζε

Σ. Γκέντσογλου

Επιθετικοί: 

Β. Αλτιντζής

Κ. Γκέκας

Β. Παπαδόπουλος

Α. Δερμιτζάκης

Χ. Καρακώστας

Ν. Σαμπανίδης

Πρώτοι σκόρερ

Β. Παπαδόπουλος 22 γκολ

Κ. Γκέκας 20 γκολ

Λ. Τζελίδης 9 γκολ.

Πηγή: www.metrosport.gr

Διαβάστε επίσης