Αυτή η συνεδρίαση τα είχε όλα !!!

 Αυτή η συνεδρίαση τα είχε όλα !!!

Τελικά αυτή η συνεδρίαση του Eurogroup της 5η του Δεκέμβρη τα είχε όλα.

Είχε και νέα μέτρα μετά το 2018 και λιτότητα διαρκείας αλλα και ελάφρυνση του χρέους.

Παίρνει ο καθένας το κομάτι που θέλει απο τις αποφάσεις αυτές και κάνει την λεζάντα του.

Ο Τσίπρας για παράδειγμα κρατάει απο την συνεδρίαση αυτή μόνο τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους χαρακτηρίζοντας την ώς μεγάλη επιτυχία της χώρας και δεν δέχεται κανένα νέο μέτρο μετά το τέλος του 3ου μνημονίου.

Ο Κυργιάκος Μητσοτάκης απο αυτή την συνεδρίαση κρατάει τα νέα μέτρα που έρχονται και τις δεσμεύσεις της χώρας που έρχονται με χρονικό ορίζοντα το 2060 και οι δανειστές δεν κάνουν καμμιά ερμηνεία του αποτελέσματος αφήνοντας για άλλη μια φορά κυβέρνηση και αντιπολίτευση να τρώγονται σαν τα κοκόρια.

Όσο αφορά την αξιολόγηση αυτή αν κλείσει θα κλείσει με το νέο έτος αφού μέχρι τέλος του μήνα δεν αναμένεται να γίνει κάτι άλλο.

Και το ενδεχόμενο ενός έκακτου Eurogroup εξανεμίστηκε αφού δεν υπάρχει λόγος.

Ο Τσίπρας σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου θα αναλάβει δράση προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να φτάσουμε σε μείωση του χρέους χωρίς νέα μέτρα με το νέο έτος.

Αυτό που ακόμα δεν οριστικοποιήθηκε είναι η συμμετοχή ή οχι του ΔΝΤ αφού οι εκπρόσωποι του άλλα μας λένε την Δευτέρα και άλλα την Τετάρτη.

Ενώ επιμένουν οτι θα πρέπει να υπάρξει μείωση του χρέους και χώρος για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προχθές ο εκπρόσωπος τους ο Τόμσεν συμμάχησε με τον Σόϊμπλε για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 % για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Καταλαβαίνετε οτι ένας τέτοιος στόχος θα μας κρατήσει υπο ομηρία και θα σβήσει κάθε ελπίδα ανάτασης της ελληνικής οικονομίας.

Για να καταλάβετε με τι έχουν μπλέξει οι Αμερικάνοι τα επόμενα 5 χρόνια αρκεί να σας πω οτι ο Τράμπ ζήτησε απο τα ΜΜΕ να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες του με διπλοσάγονο και γενικότερα να μην χρησιμοποιούν φώτο που δεν τον κολακεύουν.

Εγώ θα πρότεινα στον Τράμπ να ζητήσει απο τα ΜΜΕ όταν πρόκειται για το άτομο του να δημοσιεύουν φώτο της γυναίκα τους της Μελάνια που είναι γυναίκα τίγρης και μπορεί τουλάχιστον στο τομέα αυτό να τον βγάλει τον πρόεδρο ασπροπρόσωπο.

Έτσι και αλλιώς η Μελάνια δεν κάνει για κάτι άλλο.
Λίγες μόνο ώρες μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup και πριν καλά – καλά κάτσει η σκόνη άρχισαν πάλι να χτυπάνε τα τύμπανα του GREXIT απο την μεριά της Γερμανίας που δια στόματος Σόϊμπλε απειλεί με ναυάγιο του προγράμματος αν η χώρα δεν πάρει μέτρα 4,5 δις για να καλύψει το κενό που υπάρχει το 2018.

Μέτρα ή γειά σας λένε οι Γερμανοί που με αυτό τον τρόπο θέλουν να απαντήσουν στις προχθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου οτι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  μέτα το 2018 και το πέρας του 3ου μνημονίου δεν θα δεχτεί άλλα μέτρα.

Πως , πως , πως …

Εαν θέλουμε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και αν θέλουμε να έχουμε την μείωση του χρέους που τόσο χρόνια ονειρευόμαστε θα πρέπει να δεχτούμε και τα επιπλέον μέτρα.

Τα πράγματα είναι απλά και όσο θα περνάνε οι μέρες θα γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα.

Ο ένας μετά τον άλλο επώνυμοι τραγουδιστές – ηθοποιοί αλλά και δημοσιογράφοι στολίζουν τον χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού τους και αμέσως μετά αρχίζουν τις selfie φώτο για να το διαφημίσουν στο διαδίκτυο.

Αναρωτιέμαι τελικά το δέντρο το στολίσανε για πάρτη τους ή για να το διαφημίσουν στο instagram ;

Πάντως η συμμετοχή σε όλα αυτές τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνει  πόσο έντονο είναι το συναίσθημα της μοναξιάς και πόσο μεγάλη η διάθεση των ανθρώπων έστω και με αυτό τον τρόπο να μοιραστούμε κάποιες δικές τους καθημερινές στιγμές με τους διαδικτυαούς τους φίλους.

Εκτός δηλαδή απο την διάθεση επίδειξης και ρεκλάμας υπάρχει και το συναίσθημα της μοναξιάς πίσω απο όλες αυτές τις αναρτήσεις.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός τα επόμενα 24ωρα θα είναι καλύτερος με καλύτεςρες θερμοκρασίες και πάμε για ένα Σαββατοκύριακο ιδανικό για αγορές αφού και η αγορά την Κυριακή θα είναι ανοιχτή.

Να είχε και λεφτά ο κόσμος θα ήταν όλα τέλεια.

Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης