• 5 Μαΐου 2024,

Άγγελος Ελευθερόπουλος: «Ο Άρης Πηγών γράφει ιστορία»

 Άγγελος Ελευθερόπουλος: «Ο Άρης Πηγών γράφει ιστορία»

Για το «θαύμα» του Άρη Πηγών, που έφτασε να διεκδικεί ένα μικρό χωριό την άνοδο στη Γ’ Εθνική μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΚ, μίλησε στον Τάσο Πατσίδη, ένας από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας, ο Άγγελος Ελευθερόπουλος.

Ανέλυσε το πώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η ομάδα κατάφερε να πετύχει τόσο πολλά πράγματα…

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ: Είναι δίκαιη η κατάκτηση του τίτλου στην Α’ Κατηγορία από τον Άρη Πηγών;

Απ: Πέρα για πέρα δίκαιη. Το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΚ βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας. Αυτό μας κάνει ακόμη πιο χαρούμενους. Είχε και φέτος πολύ καλές.

Είχαμε μεγάλο ανταγωνισμό μέχρι τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος, όπου κατακτήσαμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ο Βύρωνας ήταν βασικός ανταγωνιστής στο τελευταίο διάστημα του πρωταθλήματος.

Ο Ορφέας είχε πολύ καλή ομάδα αλλά τον αποσυντόνισε η ποινή των 6 βαθμών. Εάν δεν υπήρχε αυτή η ποινή θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα και θα διεκδικούσε και αυτός μέχρι το τέλος. Ο Μακεδονικός Αγιάσματος αν και νεοφώτιστη ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία. Ο Αετός ήταν όπως κάθε χρόνο ανταγωνιστικός, ειδικά μέχρι τον Φεβρουάριο.

Είχε μερικά όμως άτυχα αποτελέσματα και βγήκε εκτός στόχου πρωταθλήματος  έστω και αν έκανε ένα μεγάλο σερί. Επίσης είχε και άλλες καλές ομάδες όπως η ΑΕΚ, η Δόξα Θεολόγου, τα Λιμενάριακπλ. Γενικά ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αυτό φυσικά είναι ιδιαίτερα θετικό για το ποδόσφαιρο της Καβάλας.

Ερ: Είναι και μια δικαίωση η κατάκτηση του πρωταθλήματος για την παρέα που ξεκινήσατε αυτή την προσπάθεια πριν από λίγα χρόνια; Η αλήθεια είναι ότι το προσπαθήσατε πάρα πολύ.

Απ: Η αλήθεια είναι ότι πέρσι που χάσαμε το πρωτάθλημα για 1 βαθμό, αυτό μας πείσμωσε αρκετά το καλοκαίρι. Ενεργοποιήθηκε πάρα πολύς κόσμος δίπλα μας. Δεν είναι μόνο το συμβούλιο που απαρτιζόμαστε από 10-12 άτομα και είμαστε όλοι συνομήλικοι.

Έχουμε πάρα πολύ ενεργό τον πρόεδρο της κοινότητας που είναι μέλος του ΔΣ και τρέχει πολλά θέματα της ομάδας. Έχουμε παλαιότερα συμβούλια, 30-35 ετών. Είναι όλα τα συμβούλια τα παλαιότερα που μας στηρίζουν. Παλιοί πρόεδροι, παλιά μέλη, όλοι είναι κοντά μας σε αυτό τον αγώνα.

Η ομάδα είναι ένας οργανισμός. Υπάρχουν 35-40 άτομο που μας στηρίζουν και δεν είναι βέβαια στο τωρινό συμβούλιο. Μας στηρίζουν πάρα πολύ ενεργά. Ένας από αυτούς είναι ο Δημήτρης Χουλιάρας, του οποίου η συνεισφορά του με ποικίλους τρόπους είναι πάρα πολύ μεγάλη τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα βραβεύτηκε από την ομάδα μας και στην πρόσφατη φιέστα που έγινε μετά το ματς κυπέλλου με τον ΑΟΚ, τον οποίο συγχαίρω και εγώ για την άνοδο του στη Σούπερ Λιγκ 2. Φυσικά έχουμε και κάποιους χορηγούς εντός και εκτός χωριού που βοηθάνε σημαντικά την προσπάθεια. Είχαμε οπότε το περασμένο καλοκαίρι δυνατές βάσεις για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα.

Ερ: Πόσο σας βοηθάει αυτή η καλοκαιρινή εκδήλωση στο οικονομικό κομμάτι;

Απ: Τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα γίνονται με ιδρώτα και κόπο. Τρέχει πολύς κόσμος, πολλοί εθελοντές, όλο το συμβούλιο, μήνες ολόκληρους. Είναι μια εκδήλωση που δεν γίνεται μέσα σε τρεις, τέσσερεις μήνες.

Προγραμματίζεται από τα Χριστούγεννα για να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, τη μέρα που γιορτάζει το χωριό μας. Υπάρχει τρομερή οργάνωση γιατί αποφέρει ίσως και το μισό μπάτζετ της σεζόν. Σίγουρα το 1/3 της χρονιάς.

Ερ: Υπάρχει νοικοκυριό στην ομάδα, αυτό φαίνεται και είναι ένα στοιχείο το οποίο σας συνοδεύει σαν διοίκηση.

Απ: Η οργάνωση είναι κάτι που το έχουμε από το 2011. Τότε αναλάβαμε την ομάδα που δεν υπήρχε εκείνη την εποχή. Θέλουμε ότι κάνουμε να το κάνουμε σωστά και νοικοκυρεμένα. Ότι έχει σχέση με το οργανωτικό και αθλητικό κομμάτι, θέλουμε να είμαστε σωστοί και εντάξεις προς όλους.

Να είναι κάτι το ωραίο αυτό που κάνουμε. Τώρα έχουμε το θέμα του γηπέδου. Εδώ και ένα μήνα που βγήκαμε πρωταθλητές και μαθηματικά,  όλοι οι φίλαθλοι από το χωριό μας ήθελαν να δώσουμε τους αγώνες μπαράζ στο γήπεδο μας, στη φυσική μας έδρα.

Δεν ήταν κατάλληλο το γήπεδο σε καμία περίπτωση για τέτοια παιχνίδια. Έγιναν κάποιες παρεμβάσεις σοβαρές. Με τη βοήθεια του Δήμου, του Δημάρχου και κυρίως των Αντιδημάρχων όπως ο κ. Ψυχουδάκης, ο κ. Πολίτης και ο κ. Διαμαντίδης, οι άνθρωποι αυτοί έχουν υπερβάλει τους εαυτούς τους για να καταφέρουμε μέσα σε ένα μήνα να μετατρέψουμε ένα γηπεδάκι ενός χωριού σε γήπεδο προδιαγραφών Γ’ Εθνικής. Είδατε ότι φιέστα ότι ετοιμαζόμαστε σε πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Αυξήθηκε η χωρητικότητα των καθήμενων στους 600 θεατές. Γίνονται κάποια άλλα έργα με τουαλέτες και πυροσβεστικά συστήματα, με περιφράξεις, με μέτρα ασφαλείας. Εχουμε και πολύ προσωπική δουλειά από τα μέλη της διοίκησης. Θέλουμε να καταφέρουμε να έχουμε ένα γήπεδο Γ’ Εθνικής.

Ερ: Ο μεγάλος στόχος βέβαια είναι η Γ’ Εθνική…

Απ: Φυσικά. Σ’ αυτό πολύ ενδιαφέρον μίνι πρωτάθλημα που ξεκινάμε σε λίγες ημέρες με αντιπάλους τους πρωταθλητές άλλων νομών θέλουμε να κατακτήσουμε μια από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στη Γ’ Εθνική. Θα είναι ένα πολύ όμορφο πρωτάθλημα.

Ερ: Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για έλλειψη εμπειρίας. Οι περισσότεροι παίκτες του Άρη έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία όπως και ο προπονητής.

Απ: Βέβαια και ο προπονητής μας οδήγησε τον Βύρωνα μέσα από αυτή τη διαδικασία στη Γ’ Εθνική. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες και θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τα περσινά παιδιά που έμειναν στην ομάδα συν αυτούς που ήρθαν το καλοκαίρι και δημιουργήσαμε έτσι ένα σύνολο που έχει μεγάλη υγεία πρώτα απ’ όλα.

Είναι όλοι τους καλά παιδιά. Σαν ποδοσφαιριστές είναι γνωστή η αξία τους. Περνάμε πολύ καλά όλοι μας.

Ερ: Ζει ιστορικές στιγμές ο Άρης Πηγών;

Απ: Από πέρσι που φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου, αρχίσαμε να γράφουμε πολύ μεγάλη ιστορία. Κάναμε μετά τον τελικό του κυπέλλου την εκδήλωση με τη Γιώτα Γρίβα, η οποία θεωρήθηκε σαν μια από τις μεγαλύτερες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Είχε 4.000 κόσμο, σπάνια γίνεται τέτοια εκδήλωση, δε μιλάμε βέβαια για μεγάλες πόλεις. Μετά την εκδήλωση ήρθε η κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Σίγουρα είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός. Είδατε και τη φιέστα που διοργανώσαμε που σπάνια γίνεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Είναι όλα αυτά τα γεγονότα ιστορικά για την ομάδα μας και μάλιστα μέσα σε ένα χρόνο.

Ερ: Στέκεστε πολλές φορές στη βοήθεια του κόσμου των Πηγών.

Απ: Η βοήθεια του κόσμου είναι συγκλονιστική. Έχουμε πάρα πολλούς φίλους. Μιλάμε για ένα χωριό των 500 κατοίκων που έχει μονίμως στα εύκολα ματς 200-300 άτομα στο γήπεδο. Στο τοπικό ντέρμπι με το Αγίασμα κόψαμε περίπου 1000 εισιτήρια.

1000 εισιτήρια δεν κόβουν ομάδες Α’ Εθνικής. Πάλι με τον Ορφέα την 3η αγωνιστική είχε περίπου 1000 άτομα. Τους ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας. Μαζί συνεχίζουμε αυτό το ωραίο ταξίδι.

Διαβάστε επίσης