• 19 Μαΐου 2024,

Άγγελος Κυρανούδης: «Αγαστή η συνεργασία μεταξύ της ΠΑΕ και της Ακαδημίας του ΑΟΚ» 

 Άγγελος Κυρανούδης: «Αγαστή η συνεργασία μεταξύ της ΠΑΕ και της Ακαδημίας του ΑΟΚ» 

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή ο συντονιστής  της Ακαδημίας του ΑΟΚ  σε θέματα προγραμματισμού, προπόνησης, μεθοδολογίας και ανάπτυξης, Άγγελος Κυρανούδης.

Αναφέρθηκε στους στόχους και τη φιλοσοφία που θα έχει φέτος η Ακαδημία του ΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

 Ερ: Ποιος είναι ο βασικός  στόχος της Ακαδημίας του ΑΟΚ;

Απ: Ο βασικός στόχος μας είναι η δημιουργία ποιοτικών παικτών και η προώθησή τους μέσω των ομάδων Κ17 και Κ19 στην πρώτη ομάδα σε βάθος χρόνου.

Για το λόγο αυτό η καθημερινή μας δουλειά αποσκοπεί στην ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών, με έμφαση  τη λεπτομερή εκμάθηση βασικών τεχνικών και τακτικών στοιχείων πάνω στη βάση εξειδικευμένου ετήσιου προγραμματισμού για κάθε ηλικιακό επίπεδο.

Για το λόγο αυτό θα καθιερώσουμε επιπλέον προπονήσεις σε μικρά γκρουπ ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τυχόν αδυναμίες.

Ερ: Ποια είναι η βασική φιλοσοφία που θέλετε να περάσετε;

Απ: Η βασική μας φιλοσοφία έγκειται στην ατομικότητα του κάθε ποδοσφαιριστή. Για την ακαδημία του Α.Ο.Κ, όπως προείπα, στόχος είναι η ατομική βελτίωση και όχι η νίκη, ως αυτοσκοπός. Με σεβασμό στις δυνατότητες κάθε παιδιού, η προσπάθειά μας είναι η καθημερινή βελτίωσή του.

Αυτό από μόνο του αποτελεί μια νίκη για τον καθένα. Στο τέλος γίνεται ο απολογισμός: ποιος κερδίζει και ποιος χάνει. Και τι σημαίνει νίκη και τι ήττα.

Ερ: Σε τι επίπεδο κυμαίνεται η συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΟΚ;

Απ: Εδώ και δύο χρόνια που βρίσκομαι στη θέση αυτή υπάρχει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ της διοίκησης της ΠΑΕ και των τμημάτων υποδομής. Στόχος όλων είναι η δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας με κορυφή την Super League, βασιζόμενη σε παιδιά της περιοχής.

Βλέπετε ότι τα τελευταία  χρόνια η ομάδα απαρτίζεται από πολλούς παίκτες του νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής.  Ας μη ξεχνάμε ότι οι μεγάλες ομάδες του Α.Ο.Κ φτιάχτηκαν από παιδιά της περιοχής. Αυτό ήταν μια βασική μου επιδίωξη από τις πρώτες συζητήσεις που κάναμε πριν δύο χρόνια.

Δεν μπορώ να διανοηθώ  ότι υπάρχουν καλύτεροι παίκτες από άλλες περιοχές κι έρχονται να παίξουν εδώ και ότι εμείς υστερούμε. Στο νομό μας υπάρχει πολύ ταλέντο. Χρειάζεται, όμως, συνεργασία μεταξύ της ΠΑΕ και των υπολοίπων ομάδων του νομού, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος.

Οι ομάδες του νομού πρέπει να θεωρούν τον ΑΟΚ την κορυφή της πυραμίδας και ο ΑΟΚ πρέπει να βρίσκεται δίπλα τους συνεχώς. Αυτή η διάθεση υπάρχει τουλάχιστον από την πλευρά της διοίκησης.

Ερ: Υπάρχει πρόθεση να συνεργαστείτε με τοπικές ομάδες και ακαδημίες ;

Απ: Υπάρχει ένας σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργαζόμενων ακαδημιών με την ομάδα μας, αρχικά σε επίπεδο νομού. Κάναμε κάποιες διερευνητικές επαφές με αρκετές  ομάδες και ακαδημίες και βλέπουμε ότι υπάρχει διάθεση.

Καθυστερήσαμε, όμως, να προχωρήσουμε περαιτέρω λόγω των ζητημάτων που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα. Θέλουμε να συνεργαστούμε με τις ομάδες και να δημιουργήσουμε ηλικιακούς πυρήνες με ταλέντα της περιοχής.

Αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον ΑΟΚ, για τις ομάδες, για τους ίδιους τους παίκτες, τη μικτή μας ομάδα, τους προπονητές και τέλος το ίδιο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αλλά είναι κάτι που θα το αναλύσουμε και θα το παρουσιάσουμε πιστεύω σε λίγο καιρό.

Χρειάζεται καλή πίστη και όχι καχυποψία.

Εξάλλου, πέρυσι υπήρξαν θετικά δείγματα καλής συνεργασίας μεταξύ κάποιων ομάδων, ακαδημιών  και του ΑΟΚ, στην στελέχωση της Κ17 γεγονός που δείχνει τη διάθεση αμοιβαίας συνεργασίας και εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπει τις δύο πλευρές. Ωφελήθηκαν όλοι.

Ερ: Μιλήστε μας για το πρόσφατα δοκιμαστικά που έγιναν για την επιλογή παικτών;

Απ: Και φέτος έγιναν τα δοκιμαστικά  της Κ19 πλέον, μετά από αρκετές παλινωδίες και αναβολές, το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Από τη μια η καθυστερημένη οριστικοποίηση της κατηγορίας που θα αγωνιστεί η πρώτη ομάδα και από την άλλη το κλείσιμο για 3 εβδομάδες των αθλητικών εγκαταστάσεων λόγω κορωνοϊού, πήγαν πολύ πίσω τις δοκιμές.

Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική τηρουμένων των αναλογιών.

Είδαμε κάποιους παίκτες με ταλέντο και τις επόμενες ημέρες θα συζητήσουμε τα δεδομένα με τη διοίκηση ώστε να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις. Να τονίσουμε ότι είχαμε και παίκτες από Κομοτηνή και Χαλκιδική.

Παρών στις δοκιμές εκτός από το προπονητικό επιτελείο της ακαδημίας ήταν και σύσσωμο το επιτελείο της ανδρικής ομάδας με επικεφαλής τον αγαπητό και αξιόλογο προπονητή και φίλο, τον Κώστα Ανυφαντάκη, που μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τα παιδιά που ήρθαν στις δοκιμές, όσο και για τα παιδιά που ήδη απαρτίζουν την Κ19.

 Ερ: Φέτος λόγω του ιού είναι μια διαφορετική κατάσταση.  Υπάρχει μια αλλιώτικη έναρξη της περιόδου.

Απ: Ξεκινάμε σήμερα(χθες), επίσημα, τη φετινή χρονιά, ευελπιστώντας ότι δε θα ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις με την περσινή. Για το λόγο αυτό εφαρμόζουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίζεται, για την ασφάλεια όλων μας και πρωτίστως για τα παιδιά.

Ο προγραμματισμός έγινε με κάθε λεπτομέρεια και κάθε μέρα θα εφαρμόζεται ευλαβικά για την πρόοδο των ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, μέρα με την ημέρα θα γίνονται και δοκιμασίες αξιολόγησης ώστε στη συνέχεια να δώσουμε ατομικά προγράμματα σε όσους χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά και τους γονείς που μας εμπιστεύονται και θα μας εμπιστευτούν και να τους διαβεβαιώσω ότι όλοι μας στον ΑΟΚ ενδιαφερόμαστε για την ατομική πρόοδο των παιδιών τους  και αυτό θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα.

Επίσης, να ευχηθώ σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα και φυσικά στην ομάδα μας , τον ΑΟΚ, μια επιτυχημένη πορεία στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2.

Ερ: Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο προπονητικό επιτελείο της Ακαδημίας του ΑΟΚ σε σχέση με τη σεζόν που πέρασε;

Απ: Εγώ έχω το ρόλο του συντονιστή της ακαδημίας σε θέματα προγραμματισμού, προπόνησης, μεθοδολογίας, αξιολόγησης.

Ο Αντώνης Βαγενάς, πολύπειρος προπονητής στις αναπτυξιακές ηλικίες κι ένα διαμάντι στο χώρο, είναι επικεφαλής του προπονητικού επιτελείου, ενώ οι νεότεροι Γιάννης Καρακότσαλης (που εργάζεται στον ΑΟΚ πρώτη φορά) και  Κυριάκος Φουρκαλάς που συνεχίζει για τρίτη χρονιά τον πλαισιώνουν.

Προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο προπονητής της ανδρικής ομάδας ο Νίκος Σουμουλίδης. Προπονητής της Κ19 ο Αχιλλέας Καρασαββίδης με συνεργάτη τον Γιώργο Ιωσηφίδη, δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Τέλος, να σημειώσω την πολύτιμη βοήθεια του διοικητικού υπεύθυνου της ακαδημίας του κ. Παναγιωτίδη Μπάμπη, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς δίπλα μας βάζοντας πάντα μπροστά τη μεγάλη του αγάπη: τον ΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης