• 23 Απριλίου 2024,

Αγιασμός στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

 Αγιασμός στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Σε μια νέα εποχή βρίσκεται από φέτος το Φθινόπωρο το νομικό πρόσωπο του Δήμου Καβάλας «Αλληλεγγύη». Το γεγονός οφείλεται στη μεγάλη αλλαγή που επήλθε στην προσχολική αγωγή, πλέον υπάρχει υποχρεωτική διετής προσχολική αγωγή στα δημόσια νηπιαγωγεία. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί έλαβαν έγκαιρα τα μέτρα τους. Αποδείχθηκε ότι δεν απέφυγαν τη «ζημιά» αφού μετρούν 200 παιδιά λιγότερα σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι γνωρίζουν αναλυτικά το θέμα αντιλαμβάνονται ότι θα υπάρξουν και οικονομικές συνέπειες. Ο Δήμος Καβάλας θα πληρώσει από το ταμείο του αυτά που θα πλήρωνε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Σε αυτές τις συνθήκες πορεύονται οι 10 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας, στους οποίους χθες έγινε αγιασμός. Ο νέος πρόεδρος του νομικού προσώπου ήταν σε αρκετούς. Του συμπαραστάθηκαν οι δύο γυναίκες αντιδήμαρχοι Δρακονάκη και Φρατζεσκάκη. Σε κάθε παιδικό σταθμό ήταν γονείς και προσωπικό. Παρά την προαναφερθείσα αλλαγή, σε όλους τους παιδικούς σταθμούς υπάρχει άριστο κλίμα. Συνεχίζεται η άριστη παροχή υπηρεσιών.

Η δεύτερη προθεσμία για τα βάουτσερ του προγράμματος ΕΣΠΑ λήγει την προσεχή Δευτέρα. Οι υπολογισμοί αναφέρουν ότι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς θα βρίσκονται φέτος 500 με 530 παιδιά. Ισχύει η απώλεια 200 προνηπίων. Το άλλο θέμα που αντιμετωπίζεται αφορά το προσωπικό. Υπάρχουν ελλείψεις. Αναμένονται (σε όλο το νομικό πρόσωπο) 22 άτομα από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας. Ενδεχομένως να προγραμματιστεί η πρόσληψη 8μηνων.

Εδώ και λίγες ημέρες η «Αλληλεγγύη» έχει νέο πρόεδρο, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δημοσθένη Τουλκίδη. Χθες είπε στους δημοσιογράφους ότι γνωρίζοντας εκ των έσω τις λειτουργίες των παιδικών σταθμών ξαφνιάζεται ευχάριστα με την άριστη τους λειτουργία. Τον βοηθά στην περίοδο της προσαρμογής του η διευθύντρια κ. Έλσα Αυλωνίτου. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον αγιασμό στον παιδικό σταθμό στη συνοικία της Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ).

Διαβάστε επίσης