Άγνωστο τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις του Λυκείου Ελληνίδων για τα 75χρονια από την ίδρυση του

 Άγνωστο τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις του Λυκείου Ελληνίδων για τα 75χρονια από την ίδρυση του

Η Μαρίνα Φιλιππίδου μίλησε στην Πρωινή σχετικά με την απόφαση του Λυκείου των Ελληνίδων να μην επανέλθει στη λειτουργία των τμημάτων του το Καλοκαίρι αλλά αυτό να γίνει τον Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα εξομολογήθηκε τον προβληματισμό του συμβουλίου του Λυκείου για τις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια του συλλόγου, οι οποίες ήταν να γίνουν τον Ιούνιο.

Οι δηλώσεις

Ερ: Το Λύκειο Ελληνίδων είναι ο πρώτος πολιτιστικός σύλλογος της Καβάλας που ανακοίνωσε ότι δεν θα επανέλθει με τα τμήματα του, τώρα το καλοκαίρι αλλά θα δραστηριοποιηθεί πάλι από τον Σεπτέμβριο. Γιατί αποφασίσατε να επανέλθετε τον Σεπτέμβριο;

Απ: Καταρχήν είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι για τα προβλήματα υγείας που δημιουργήθηκαν, για τα κρούσματα και τους θανάτους. Είμαστε και στεναχωρημένοι που έτσι ξαφνικά έκλεισαν οι σύλλογοι. Ούτε καν προλάβαμε να αποχαιρετίσουμε τα παιδιά. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι αποδεσμεύεται ο ΚΑΔ και μπορούμε να λειτουργήσουμε ως πολιτιστικοί σύλλογοι όχι όμως με εκδηλώσεις. Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο θα πρέπει οι χορευτές να έχουν απόσταση τουλάχιστον 1, 5 μέτρο και φυσικά η καθαριότητα που είναι εύκολο. Ο Ιούνιος θα ήταν ο τελευταίος μήνας που θα κάναμε μαθήματα. Θα είχαμε εκδηλώσεις. Οπότε δεν έχει νόημα να ρισκάρουμε και να ριψοκινδυνέψουμε. Τα παιδιά ήταν δύσκολο να τα κρατήσουμε σε απόσταση 1, 5 μέτρο μεταξύ τους. Δεν είναι εύκολο να χορεύεις συνέχεια σε αυτήν την απόσταση. Αποφασίσαμε να τα πούμε τον Σεπτέμβριο.  Ελπίζοντας βέβαια ότι όλα θα είναι καλά και δεν θα έχουμε κρούσματα πάνω απ` όλα, ώστε να ξανάρθουν τα παιδιά από τον Σεπτέμβριο.

Ερ: Είχατε διαφορετικά σχέδια για το Καλοκαίρι. Αυτά δε θα γίνουν καθόλου;

Απ:  Φέτος κλείναμε τα 75 χρόνια και θέλαμε να τα γιορτάσουμε.  Είχαμε προγραμματίσει εκτός τη μεγάλη ετήσια εκδήλωση για όλα τα τμήματα του Λυκείου, μια εκδήλωση με 7 λύκεια ελληνίδων απ` όλη την Ελλάδα που θα χορεύαμε στο Κάστρο στις  20 Ιουνίου. Τελικά αυτές οι εκδηλώσεις δεν θα γίνουν φέτος. Δεν ξέρουμε πότε θα επιτραπούν οι εκδηλώσεις. Είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσεις χορευτικούς συλλόγους απ` όλη την πόλη. Είχαμε κλείσει το «Ωκεανίς». Το «Ωκεανίς» απ` ότι ξέρετε είναι κλειστό. Εν πάση περιπτώσει θα είναι δύσκολο να προγραμματίσουμε κάτι τέτοιο από τον Σεπτέμβριο. Θα δούμε βέβαια τι προϋποθέσεις θα έχουμε τότε και μπορεί κάτι να κάνουμε για τα 75 χρόνια. Είναι κρίμα να χαθεί αυτή η επέτειος, χωρίς κάποια εκδήλωση.

Ερ: Από οικονομικής πλευράς πως είναι το Λύκειο Ελληνίδων;

Απ: Εμείς έχουμε, είναι και καλό και κακό, το δικό μας χώρο. Δεν νοικιάζουμε κάποιο χώρο.  Από εκεί και πέρα τα έξοδα τρέχουνε.  Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έρχεται μηνιαίως γιατί έχουμε πολλά τετραγωνικά μέτρα. Πληρώνουμε πάρα πολλά πάγια.  Δεν είχαμε κάποια βοήθεια. Καταθέσαμε αίτηση στο Δήμο για την απαλλαγή από τα τέλη αλλά ακόμη δεν ξέρουμε αν θα πραγματοποιηθεί.

Ερ: Μήπως έπρεπε να σκεφτεί το κράτος περισσότερο τους πολιτιστικούς συλλόγους;

Απ: Είμαστε λίγο παραπονούμενοι  ότι σαν θεματοφύλακες παράδοσης κλείσαμε ξαφνικά. Τα έσοδα μας είναι οι συνδρομές των μελών και των χορευτών. Χωρίς αυτά δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Δεν έχουμε από αλλού έσοδα. Επομένως όλα περνάνει δύσκολα και εγώ στεναχωριέμαι για το επόμενο διάστημα. Το κακό έγινε για αυτό το διάστημα όλο το καλοκαίρι, τουλάχιστον το φθινόπωρο να ξεκινήσουνε. Αν δεν ξεκινήσουνε θα είναι δύσκολα για όλους.

 

Διαβάστε επίσης