• 19 Μαΐου 2024,

Αισιοδοξία για τη μείωση των κρουσμάτων στο Ν. Καβάλας

 Αισιοδοξία για τη μείωση των κρουσμάτων στο Ν. Καβάλας

Σαφές μήνυμα αισιοδοξίας ως προς τα κρούσματα στο Νομό Καβάλας υπήρξε χθες από τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντίνο Κλειτσιώτη.

Αν και όπως αρχικά είπε «… φαίνεται πανελλαδική έξαρση, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», σημείωσε ότι «… μια εβδομάδα τώρα τα κρούσματα στο Ν. Καβάλας είναι ελάχιστα. Το πρωί της Δευτέρας (χθες) είχαμε μόνο 3 ύποπτα περιστατικά».

Ο κ. Κλειτσιώτης εκτίμησε ότι η πορεία της νόσου στο Νομό μας δείχνει ότι τα πράγματα έχουν καταλαγιάσει. *Αισιόδοξα ήταν και χθες τα μηνύματα από το νοσοκομείο για το Ν. Καβάλας. 44 δείγματα (από περιστατικά ύποπτα στον νέο κορωνοϊό) που εξετάστηκαν στο εργαστήριο του είχαν όλα αρνητικό αποτέλεσμα.

*H ΕΡΑ Ορεστιάδας αναφέρεται στους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ως ακολούθως: Το Σαββατοκύριακο (15 και 16 Αυγούστου) σημειώθηκαν πέντε νέες εισαγωγές στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, ενώ δόθηκε ακόμη ένα εξιτήριο. Εισαγωγή στο Νοσοκομείο έκανε ένας Τούρκος 47χρόνων από το ΚΥΤ Ορεστιάδας, ένας 17χρονος Αφγανός από το ΚΥΤ Δράμας , ένας 67χρονος και μια 73χρονη από την Αλεξανδρούπολη και ένας 24χρονος από την Δράμα.

Εξιτήριο δόθηκε σε μια 20χρονη από την Αθήνα η οποία έκανε διακοπές στη Σαμοθράκη και στις 5 Αυγούστου εισήχθη με covid-19 στο Νοσοκομείο Αναφοράς. Χθες οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 19. Από αυτούς οι 3 είναι στην ΜΕΘ,12 στην μονάδα covid-19 και 4 στην Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων.

Διαβάστε επίσης