Dark Mode Light Mode

Αισιοδοξία στη ΔΕΥΑΚ με αφορμή τα 23 έργα των 104 εκ ευρώ- Το ποσό που οφείλει στη ΔΕΗ

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε με αφορμή την πρόσφατη παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Καβάλας μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους.

Η ΔΕΥΑΚ επενδύει- είπαν- στις υποδομές και με 23 έργα που εκτελούνται ή θα εκτελεστούν, θα πετύχει: 1) Μείωση της κατανάλωσης ρεύματος 2) Παραγωγή ρεύματος με φωτοβολταϊκά πάρκα 3) Διοχέτευση του επεξεργασμένου λύματος στις καλλιέργειες ως νερό άρδευσης.

Και οι δύο παραδέχθηκαν ότι μεταξύ των 23 έργων υπάρχουν αυτά που δεν έχουν ομαλή πορεία, άρχισαν και σταμάτησαν. Έργα που αργούν. Ακόμη και για αυτά, τονίστηκε, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης κι ο Διευθυντής της Τεχνικής υπηρεσίας Άγγελος Λογγάρης. Από τα λόγια τους προέκυψε ότι: Η ΔΕΥΑΚ με την αλλαγή του εξοπλισμού και μέσω των έργων πληρώνει ήδη 40% λιγότερα χρήματα στο ρεύμα.

Οι πελάτες οφείλουν στη ΔΕΥΑΚ περίπου 5 εκ ευρώ. Η ίδια χρωστά στη ΔΕΗ λόγω της αύξησης της τιμής του ρεύματος, περίπου 5 εκ ευρώ. Αν και όπως ειπώθηκε, για το πρώτο 5μηνο του 2025 πληρώθηκαν οι τρέχοντες λογαριασμοί. Συν 400.000 ευρώ από το ποσό του χρέους.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Κυριάκος Σταυρίδης αναφέρεται στην αποχώρηση του από την Καθαριότητα του Δήμου Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Καλοκαιρινά δρομολόγια σε παραλίες και Θάσο