Αίτημα και πίεση σχολικών καθαριστριών για 20 ακόμη θέσεις πλήρους απασχόλησης τους

 Αίτημα και πίεση σχολικών καθαριστριών για 20 ακόμη θέσεις πλήρους απασχόλησης τους

Εντός των ημερών ο Δήμος Καβάλας θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για την ενίσχυση του προσωπικού της καθαριότητας των σχολείων της αρμοδιότητας του.

Για το πώς θα αυξηθούν οι καθαρίστριες- στες και πόσο, γίνεται και μια διαπραγμάτευση.

Ένα «παζάρι» μεταξύ των εκπροσώπων του Δήμου και του σωματείου σχολικών καθαριστριών. Δεν αποκλείεται ωστόσο η ενίσχυση του προσωπικού να γίνει με προσλήψεις από τον ΚΟΙΣΠΕ. Διαδικασία που ο Δήμος Καβάλας εξετάζει σοβαρά, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Ότι επιπλέον αποφασιστεί και δρομολογηθεί στα σχολεία (όσον αφορά την καθαριότητα τους) θα πληρώνεται από το Δήμο Καβάλας και όχι από το κράτος. Αυτό το σημείο είναι σημαντικό. Υπάρχει τέλος το ενδεχόμενο και να προσληφθεί προσωπικό από τον ΚΟΙΣΠΕ και να «αναβαθμιστούν» από πλευράς απασχόλησης κάποιοι ή κάποιες από το υφιστάμενο προσωπικό.

Τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής έχουν ως εξής:

Στην πόλη μας βρέθηκε εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ ειδικότερα ο υπεύθυνος για θέματα τύπου Δημήτρης Καραγεωργόπουλος. Μαζί με την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σταματία Τσούτσα και την πρόεδρο των σχολικών καθαριστριών κ. Στρουμπούλη συνάντησαν για περισσότερη από μία ώρα το Δήμαρχο Καβάλας (φωτογραφία). Σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Καραγεωργόπουλος ανέδειξε μία ακόμη φορά το σύνολο των αιτημάτων των σχολικών καθαριστριών και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον Δήμο Καβάλας να ξαναδεί το ενδεχόμενο αναβάθμισης εργασιακά κάποιων από τις σχολικές καθαρίστριες- στες.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το σωματείο δια της ΓΣΕΕ ζητά από τον Δήμαρχο 20 σχολικές καθαρίστριες μερικής απασχόλησης να αναβαθμιστούν και να εργάζονται με ωράριο πλήρους απασχόλησης. Στους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος είπε ότι την πρόταση αυτή -που πάντως δεν την περιέγραψε αναλυτικά – ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να την εξετάσει και να απαντήσει τις επόμενες ημέρες. Την ίδια μέρα δηλαδή την Παρασκευή ο κ. Καραγεωργόπουλος συνάντησε το σύνολο σχεδόν των σχολικών καθαριστριών καθαριστών σε συνέλευση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο.

Το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα του Όσκαρ έγινε συνάντηση των σχολικών καθαριστριών με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. Σε αυτή τη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κύριος Καραγεωργόπουλος και η κ. Τσούτσα που επανέλαβαν τις ίδιες απόψεις. Στις σχολικές καθαρίστριες δόθηκαν ατομικά μέσα προστασίας. Μάσκες και γάντια. Σύντομα θα δοθούν παπούτσια και ποδιές. Όλα αυτά υποδείχθηκαν από τον τεχνικό ασφαλείας του Δήμου. Στην ίδια συνάντηση στην αίθουσα του Οσκαρ έγινε ενημέρωση για την υπογραφή της σύμβασης καθενός εργαζόμενου αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πώς θα πληρώνονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Αν δηλαδή θα ισχύσει στην περίπτωση τους η εθνική σύμβαση εργασίας ή η σύμβαση των εργαζομένων στους δήμους.

Το σημείο είναι καθοριστικό καθώς από το είδος της σύμβασης που θα υπογραφεί θα υπολογίζεται και ο μισθός τους. Λέγεται ότι η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο θα εκδώσει εντός των ημερών το Υπουργείο Εσωτερικών. Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Καβάλας υποστηρίζει ότι οι αμοιβές των σχολικών καθαριστριών θα είναι καλύτερες από το προηγούμενο καθεστώς αλλά πολλές σχολικές καθαρίστριες υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο. Στις σχολικές καθαρίστριες στη συνάντηση της Παρασκευής στο Οσκαρ μίλησαν ο διευθυντής του Δήμου Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου και η γενική γραμματέας Χριστίνα Ταβουλτζίδου.

Διαγραφή μέλους του σωματείου των σχολικών καθαριστριών!

Η Αγωνιστική Συνεργασία Καθαριστριών Δημοσίων Κτιρίων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

Την ώρα που όλες θα έπρεπε να είμαστε ενωμένες και να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας, η πρόεδρος του σωματείου μας με απαράδεκτη αυταρχική κίνηση διέγραψε από το fb τη συναδέλφισσα εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Συνεργασίας … επειδή δεν της άρεσε(!!!) το βίντεο της παράταξης που αναδείκνυε τις ευθύνες της ίδιας και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει.

Η κίνηση αυτή εκτός από αντιδημοκρατική πρακτική που θυμίζει άλλες εποχές, αποδεικνύει τον πανικό και τα αδιέξοδα αυτών που έχουν την ευθύνη για την διαπραγμάτευση με το υπουργείο. Αυτά καταδείκνυε και το βίντεο. Τις δηλώσεις του ίδιου του υπουργού:«… το συντονιστικό των 35 σωματείων, οι εργαζόμενοι θεωρούν θετική λύση για τα δικά τους συμφέροντα τη λύση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου» τις δηλώσεις της ίδιας της προέδρου: «το υπουργείο έδωσε ό,τι μπορούσε να δώσει για να κρατήσει τις εργαζόμενες για να μην βγουν στο δρόμο!!!». Την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου Καβάλας και συνολικά της δημοτικής αρχής που ρίχνει κι αυτή νερό στο μύλο της κυβερνητικής πολιτικής.

Αν η πρόεδρος του σωματείου θέλει τώρα να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα» και να στοχοποιήσει αποκλειστικά τη δημοτική αρχή συνεχίζοντας να κάνει πλάτες στην κυβέρνηση, οι υπόλοιπες συναδέλφισσες έχουμε κάθε δικαίωμα να αμφισβητούμε την τακτική της!

 

 

Διαβάστε επίσης