• 19 Απριλίου 2024,

Ακόμα μια σημαντική διάκριση για το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας (video)

 Ακόμα μια σημαντική διάκριση για το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας (video)

Το τρίτο βραβείο απέσπασε το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας στον δεύτερο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό οπτικοακουστικής και ψηφιακής δημιουργίας «Η ιστορία σου είναι η ιστορία της πόλης σου».

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του ΥΠΑΙΘ το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.).

Η ταινία του 6ου Γυμνασίου Καβάλας έχει τίτλο «Ταξιδεύοντας με την 7η τέχνη στην Καβάλα του χθες» και επιχειρεί μία περιδιάβαση στους παλιούς κινηματογράφους της Καβάλας. Για τη δημιουργία της εργάστηκαν έξι μαθητές του Β1 υπό την επίβλεψη της φιλολόγου του σχολείου Αλεξάνδρας Γερακίνη κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2109-2020.

Είναι η τρίτη κατά σειρά ταινία του 6ου Γυμνασίου καβάλας που ασχολείται με θέματα τοπικής ιστορίας και αποσπά διακρίσεις και βραβεία.

Μάλιστα με τη συγκεκριμένη ταινία ολοκληρώνεται μια άτυπη τριλογία τοπικής ιστορίας που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με την ταινία “Ένα αρχοντικό της Καβάλας αφηγείται” και συνεχίστηκε πέρυσι με την ταινία “Παιδόπολη Καβάλας: παιδιά στη σκιά της κατοχής και του εμφυλίου”.

Οι συντελεστές της ταινίας ευχαριστούν θερμά τον κύριο Λευτέρη Κελβερίδη τόσο για τη συνέντευξη όσο και για το υλικό που τους παραχώρησε καθώς και την κυρία Όλγα Μοσχίδου για την παραχώρηση αίθουσας του κινηματογράφου Απόλλων όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη με τον κύριο Κελβερίδη.

Είναι ιδιαίτερη χαρά μάλιστα που το 6ο Γυμνάσιο καβάλας μοιράζεται το τρίτο βραβείο με το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας για τη δημιουργία του «Μνήμη απίθανη…»

Η ταινία: https://www.youtube.com/watch?v=MW5PS4sqEvg&feature=emb_logo

Διαβάστε επίσης