• 17 Μαΐου 2024,

Ακόμη αυστηρότερα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού στο δικαστικό μέγαρο

 Ακόμη αυστηρότερα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού στο δικαστικό μέγαρο

Τις τελευταίες μέρες είτε συμπτωματικά, είτε γιατί υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος -αλλά άγνωστος- λόγος τα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού είναι αυστηρότερα εντός του δικαστικού μεγάρου. Λειτουργεί και η πίσω είσοδος- έξοδος αλλά μόνο για την αποχώρηση όσων μπαίνουν στο κτίριο από την κεντρική. Αυτό γίνεται, λένε όσοι ξέρουν, για να αποφεύγεται συνωστισμός. Στο δικαστικό μέγαρο οι μάσκες υπάρχουν σε όλα τα πρόσωπα. Δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών λειτουργούν, δικηγόρων και πολιτών. Τα πιο έντονα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού ήταν φανερά χθες, και στην συζήτηση υποθέσεων πολιτικών δικαστηρίων. Το ίδιο θα γίνει σήμερα με τις ποινικές υποθέσεις, στη συνεδρίαση του δικαστηρίου σε μία από τις αίθουσες ακροατηρίου.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας έκανε χθες απολύμανση στα γραφεία του στην οδό Π. Μελά. Φήμες ανέφεραν ότι απολύμανση έγινε και στο χώρο εντός του δικαστικού μεγάρου, χώρο των δικηγόρων. Εκ μέρους συλλόγου υπήρξε σχετική διάψευση. Πάντως χθες ο συγκεκριμένος χώρος άρχισε να λειτουργεί από τις 09.30 το πρωί και μετά.

*Ο Δικηγορικός Σύλλογος έκανε γνωστό ότι: Λόγω της επικείμενης συγχώνευσης του ειδικού άμισθου υποθηκοφυλακείου Χρυσούπολης- μεταβατικού κτηματολογικού γραφείου με το ειδικό άμισθο υποθηκοφυλακείο μεταβατικό κτηματολογικό γραφείο Καβάλας στις 28 Σεπτέμβρη, αυτό της Χρυσούπολης θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση του κοινού μέχρι και σήμερα Τετάρτη 23/9. Το ειδικό άμισθο υποθηκοφυλακείο Χρυσούπολης θα λειτουργεί μετά τη συγχώνευση του στην Καβάλα, στο κτίριο που στεγάζεται το υποθηκοφυλακείο Καβάλας. Στα πλαίσια της συγχώνευσης το υποθηκοφυλακείο μεταβατικό κτηματολογικό γραφείο Καβάλας θα παραμείνει κλειστό στις 28,29 και 30 Σεπτέμβρη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες συγχώνευσης.

Διαβάστε επίσης