• 17 Μαΐου 2024,

Ακυρώθηκε απόφαση της οικονομικής επιτροπής

 Ακυρώθηκε απόφαση της οικονομικής επιτροπής

Η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ειδικότερα οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο διοικητήριο, ανακοίνωσαν χθες την ακύρωση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Από το φάκελο που έχει υπόψη της η υπηρεσία προκύπτει για το ίδιο θέμα, η υπ΄ αριθμόν 10 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου. Τότε εγκρίθηκε ομόφωνα εκτέλεση έργου συντηρήσεων δημοτικών σχολικών κτηρίων, έτους 2016, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.

Η ίδια απόφαση είχε συνέχεια στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας, που εγκρίθηκαν ομόφωνα η διακήρυξη και οι όροι δημοπράτησης του έργου. Αργότερα με νέα απόφασή της η οικονομική επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία εκτέλεση με απευθείας ανάθεση έργου χρωματισμού στο 5ο λύκειο και 19ο δημοτικό σχολείο. Η αποκεντρωμένη διαπιστώνει ότι τα έργα στο 5ο λύκειο, 19ο δημοτικό σχολείο, έπρεπε να χρηματοδοτηθούν από το δημοτικό έργο που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα και ενέκρινε η οικονομική επιτροπή.

Στο σκεπτικό της απόφασης της αποκεντρωμένης αναφέρεται: «Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής περί απευθείας ανάθεσης του έργου χρωματισμοί στο 5ο λύκειο και 19ο Δ.Σ. δεν έχει ληφθεί νόμιμα, τυγχάνει ακυρωτέα, για το λόγο γιατί ελήφθη κατά παράβαση της παραγράφου 1, του άρθρου 22, του νόμου 3274 του 2004. Αυτό γιατί συνδέεται άμεσα με τον εν εξελίξει δημόσιο διαγωνισμό που διεξάγει ο Δήμος Καβάλας για συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια της δημοτικής ενότητας Καβάλας. Επειδή δεν είναι νόμιμος ο επιμερισμός της κατασκευής ενός δημοτικού έργου σε περισσότερα ομοειδή έργα, προς αποφυγή της διαδικασίας επιλογής αναδόχου με δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό, δεν είναι νόμιμη η απόφαση της οικονομικής επιτροπής, ακυρώνεται».

Σύμφωνα με την αποκεντρωμένη κατά της ακυρωτικής απόφασης της, ο Δήμος Καβάλας μπορεί να προσφύγει μέσα σ΄ ένα μήνα στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 που υφίσταται στην έδρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στην Κομοτηνή.

 

Διαβάστε επίσης