Ακυρώθηκε η απόφαση απαλλαγής τέλους κοινόχρηστων χώρων ως το τέλος του έτους

 Ακυρώθηκε η απόφαση απαλλαγής τέλους κοινόχρηστων χώρων ως το τέλος του έτους

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της πρωινής το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήδη έγιναν γνωστές στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις οποίες δεν εγκρίθηκαν όλες οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την ανακούφιση και τη στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν την περίοδο της καραντίνας λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για τρεις αποφάσεις που έλαβε σχεδόν ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο. Ορισμένα μέρη αυτών εγκρίθηκαν.

Το κυριότερο όμως δεν εγκρίθηκε. Όπως είπε ο κ. Δήμαρχος δεν εγκρίθηκε η απαλλαγή τελών χρήσης τραπεζοκαθισμάτων μέχρι το τέλος του 2020.

Η Αποκεντρωμένη που πάντα ελέγχει αυτές τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων,  έπραξε όπως και σε άλλες περιπτώσεις. Σε άλλες αποφάσεις παρόμοιες άλλων δημοτικών συμβουλίων. Ενέκρινε δηλαδή την κατάργηση του  ανταποδοτικού τέλους για 4 μήνες αλλά δεν ενέκρινε την απαλλαγή για τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων (χρήση κοινόχρηστων χώρων) μέχρι το τέλος του 2020.

Με την ίδια απόφαση η Αποκεντρωμένη εγκρίνει την απαλλαγή από το ίδιο τέλος μόνο για το διάστημα της καραντίνας.

Ο Δήμαρχος είπε ότι αναμένεται έγκριση ή όχι της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαλλαγή καταβολής ενοικίων ακινήτων που μισθώνουν ιδιώτες από το Δήμο Καβάλας. Σχετικά με τα τέλη χρήσης τραπεζοκαθισμάτων και την απαλλαγή τους έως το τέλος του έτους ο Δήμος Καβάλας έκανε προσφυγή στην αρμόδια επιτροπή του άρθρου 152. Η κρίση εξακολουθεί να υπάρχει, είπε ο κ. Μουριάδης επιμένοντας στο περιεχόμενο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τα τραπεζοκαθίσματα. Συμπληρώνοντας ότι θα ασκηθεί πίεση η απόφαση να επανέλθει και μέσω της ΚΕΔΕ.

Ερωτηθείς για άλλα θέματα της τοπικής επικαιρότητας θέματα μείζονος σημασίας που παραμένουν στάσιμα, ο κ. Μουριάδης επέρριψε ευθύνες στην ΕΤΑΔ η οποία συνεχίζει -όπως είπε- να μην ανταποκρίνεται στην πρόσκληση για διάλογο που της απευθύνει. Περιέγραψε ότι πρόσφατα επικοινώνησε με την εκπρόσωπος της, η οποίας τον συμβούλευσε να μην ξανά τηλεφωνήσει περιμένοντας από την ΕΤΑΔ να του τηλεφωνήσει όταν είναι έτοιμη!

Τα ίδια κάνουν και σε βουλευτές που μεσολαβούν για τη συζήτηση θεμάτων του Δήμου Καβάλας, είπε ο κ. Μουριάδης παραπέμποντας σε μία απόφαση και μία στάση της ΕΤΑΔ που θα είναι από δω και πέρα πολιτική.

Για το έργο της Μεγάλης Λέσχης τόνισε ότι απομένει η τοποθέτηση στορ στο ισόγειο και ότι η παράδοση παραλαβή του δημοτικού έργου θα γίνει το Σεπτέμβρη ώστε αυτό να εγκαινιαστεί το Νοέμβρη. Ο Θόδωρος Μουριάδης είπε ότι έως τέλος του έτους θα είναι έτοιμο το πολιτιστικό κέντρο στη Δημοτική Καπναποθήκη ενώ για το έργο  μετατόπισης του τοιχίου της αυλής του παλιού νοσοκομείου είπε ότι ο Δήμος Καβάλας περιμένει από τον ΔΕΔΔΗΕ να μετακινήσει το δίκτυο στην περιοχή. Τέλος επειδή το Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος στη διοίκηση του δήμου προετοιμάζεται η εκδήλωση απολογιστικού περιεχομένου και οριοθέτηση στόχων για την επόμενη ή τις επόμενες χρονιές.

Διαβάστε επίσης