• 29 Απριλίου 2024,

Alexander Haditaghi: Μένει και στη Γ’ Εθνική, σκέφτεται τη Super League 1 όμως θέλει δεσμεύσεις για το γήπεδο (φωτογραφίες) 

 Alexander Haditaghi: Μένει και στη Γ’ Εθνική, σκέφτεται τη Super League 1 όμως θέλει δεσμεύσεις για το γήπεδο (φωτογραφίες) 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Alexander Haditaghi συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του.

Ο Καναδός επενδυτής μίλησε για πολλή ώρα όσον αφορά τα σχέδια που έχει για τον ΑΟΚ ενώ επέμενε σε μεγάλο βαθμό στο να γίνουν πολλές αλλαγές στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Είναι η μοναδική αλλά και ταυτόχρονα βασικότερη προϋπόθεση που έθεσε για να παραμείνει στην Καβάλα και στον ΑΟΚ.

Ο Alexander Haditaghi τόνισε ότι χρειάζεται η βοήθεια του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου αλλά και όλων των Δημοτικών Συμβούλων προκειμένου το «Ανθή Καραγιάννη» να αλλάξει όψη, να ανακαινιστεί ριζικά (αποδυτήρια ομάδων, διαιτητών, οι τουαλέτες ειδικά των γυναικών και των ΑΜΕΑ). «Δε θέλουμε πόλεμο, θέλουμε τη δέσμευση όλων να γίνουν κάποια πράγματα στο στάδιο και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε και εμείς, μάλιστα και σε οικονομικό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υλοποίηση των αλλαγών στο στάδιο είναι και ο βασικός παράγοντας που έθεσε για να «τρέξει» την ομάδα. Μάλιστα ακόμη είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι μελέτες για το σκέπαστρο ή τους προβολείς και το ταρτάν, αρκεί να φύγει η… μούχλα από τους χώρους των αποδυτηρίων και να βελτιωθούν σε μεγάλο βαθμό οι τουαλέτες. Ακόμη είπε ότι για το καλό της ομάδας θα πήγαινε και στην Αθήνα να συναντήσει κυβερνητικά στελέχη όπως ο κ. Αυγενάκης.

Η άλλη σημαντική είδηση είναι πως για αυτόν δε θα αλλάξει κάτι ακόμα και αν η ομάδα πέσει στη Γ`Εθνική. Θα συνεχίσει έχοντας ως στόχο ως είπε ο ίδιος να την ανεβάσει στη Super League 1 αλλά και γιατί όχι να παίξει στην Ευρώπη. «Δε σταματάμε στη Super League 2, θέλουμε να έρχονται στο γήπεδο της Καβάλας ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ», είπε.

Το σχέδιο που υπάρχει από την πλευρά του επενδυτή φαίνεται να είναι μακροπρόθεσμο. Θέλει να ενώσει όλη την πόλη γύρω από την ομάδα. Αναφέρθηκε ακόμη στο νέο πρωτάθλημα και τόνισε ότι όταν έμαθε ότι οι προηγούμενοι διοικούντες δεν κατέθεσαν το παράβολο για τη συμμετοχή έγινε ένας αγώνας δρόμου και μέσα σε δυο ώρες μπήκαν τα χρήματα, προκειμένου ο ΑΟΚ να δηλώσει συμμετοχή.

Αναφορικά με το μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών που δεν είναι άλλο από το πιστοποιητικό συμμετοχής του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Super League 2, ο νομικός του εκπρόσωπος στην Καβάλα, κ. Μάκης Κεβρεκάκης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δικαιωθούμε. Εμείς θεωρούμε ότι η καταλυτική ημερομηνία για την συμμετοχή μας είναι η 22 Αυγούστου και όχι η 2 Αυγούστου όπως αναφέρει η ΕΕΑ. Οπότε γίνονται όλες οι προσπάθειες να είμαστε πανέτοιμοι μέχρι τις 22 Αυγούστου. Αν δε δικαιωθούμε θα προσφύγουμε στα αρμόδια δικαστικά όργανα».

Ο Καναδός επενδυτής τόνισε ότι υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του κ. Κεβρεκάκη, λέγοντας ότι ήρθαν στην Καβάλα στις 6 Αυγούστου για αναστήσουν μια νεκρή ομάδα που δεν είχε δηλώσει συμμετοχή, που δεν είχε παίκτες, δεν είχε προπονητή, είχε χάσει τους εργαζόμενους: «Ελπίζω ότι δεν έχουμε αργήσει. Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να προλάβουμε όλες τις προθεσμίες έτσι ώστε η ομάδα να μπορέσει να παίξει στη Super Leaue 2. Η ομάδα να μπορέσει να μαζέψει παίκτες αλλά και να πάρει προπονητή. Θέλαμε να βεβαιωθούμε όταν ήρθαμε στην Καβάλα ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ήταν ειλικρινείς όσον αφορά το ενδιαφέρον τους και ότι πραγματικά έχουνε εγκαταλείψει την ομάδα. Όταν αυτό το καταλάβαμε, θέλαμε αμέσως να κάνουμε κάτι για να υπάρχει αυτή η ποδοσφαιρική ομάδα  και να μην τελειώσει μια για πάντα».

Για το αγωνιστικό κομμάτι απάντησε σε ερωτήσει ο Πορτογάλος Ρίκι Γκόμεζ ο οποίος θα έχει ενεργό ρόλο στη δημιουργία της ομάδας:

«Υπάρχει καθυστέρηση γιατί δε ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Φυσικά θα υπάρχουν διαφορετικά οικονομικά δεδομένα για τη Super League 2 και άλλα για τη Γ’ Εθνική. Έχουμε μιλήσει με παίκτες και έχουν δεχτεί να έρθουν στην Καβάλα. Απλά είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε. Προβάδισμα δίνουμε σε ένα συγκεκριμένο προπονητή ο οποίος δείχνει διατεθειμένος να αναλάβει την προσπάθεια, έχοντας μιλήσει μαζί του».

Ο Γκόμεζ μίλησε και αυτός για την προοπτική που υπάρχει όσον αφορά τον ΑΟΚ και είναι βέβαιο ότι θα διαμένει στην Καβάλα όλο το χρόνο. Στο τέλος της συνέντευξης ο Καναδός επενδυτής έκανε μια αναδρομή για το πώς βρέθηκε στην Καβάλα και πως άρχισε το ενδιαφέρον του για τον ΑΟΚ. «Περίμενα τη σωστή στιγμή», ήταν η τοποθέτηση του για την προηγούμενη προσπάθεια αγορά της ΠΑΕ το Φεβρουάριο του 2020.

Διαβάστε επίσης