• 25 Απριλίου 2024,

Άλλα λέει κι άλλα κάνει η Εγνατία Οδός ΑΕ σχετικά με τα διόδια στην Παράκαμψη!

 Άλλα λέει κι άλλα κάνει η Εγνατία Οδός ΑΕ σχετικά με τα διόδια στην Παράκαμψη!

Η αφερεγγυότητα της Εγνατίας Οδού ΑΕ σε σχέση με τα θέματα της Καβάλας είναι δεδομένη. Το συμπέρασμα στηρίζεται στο ότι δεν ανοίγει ο δρόμος προς την πόλη από ανατολικά (κόμβος Άσπρα Χώματα) αν και σχετικές υποσχέσεις έδωσαν εκπρόσωποι της από το Νοέμβρη! Ενισχύεται από τα όσα φαίνεται ότι συνεχίζουν και ισχύουν περί των μετωπικών διοδίων στην Παράκαμψη. Στα λόγια (των εκπροσώπων της ίδιας εταιρίας) αυτά μετακινούνται ανατολικά, προς το ύψος στη Νέα Καρβάλη. Στα έγγραφα και τις αποφάσεις ωστόσο ισχύει το αντίθετο. Τα διόδια στην Παράκαμψη ισχύον κι επανέρχονται δριμύτερα!

Στις 12 Δεκέμβρη του 2019 ο γενικός γραμματέας Υποδομών του ίδιου υπουργείου κ. Γιώργος Καραγιάννης υπέγραψε απόφαση με την οποία υλοποιείται αναγκαστική απαλλοτρίωση, την οποία η εταιρία μεθοδεύει εδώ και μήνες.

Πρόκειται για το σενάριο και σχέδιο της τα μετωπικά διόδια να μετακινηθούν ελαφρώς (σε σχέση με το αρχικό σημείο στην Παράκαμψη) και τελικά να γίνουν μέσω της απαλλοτρίωσης στο ίδιο πάνω κάτω σημείο (και όχι προς την Νέα Καρβάλη).

Η απόφαση του κ. Καραγιάννη μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κηρύσσουμε τη συμπληρωματική αναγκαστική απαλλοτρίωση των ακινήτων που απαιτούνται για το έργο:  ‘’Κατασκευή διοδίων στη Χ.Θ. 6+450 έως 6+800 – Παράκαμψη Καβάλας’’ της Εγνατίας οδού Α.Ε., στο τμήμα 13.5 «Τμήμα 1Β ΛόφοςΚούρτεση – Άσπρα Χώματα» στο Δήμο Καβάλας, της Π.Ε. Καβάλας, συνολικού εμβαδού11.573,46 τ.μ., που εικονίζεται σε κλίμακα 1:500 στο από Απρίλιο 2019 κτηματολογικό διάγραμμα και τον αντίστοιχο κτηματολογικό πίνακα της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», τα οποία συντάχτηκαν από τον «Δημήτριο Βαρσάμη (Αγρονόμος, Τοπ/φος,  Μηχ/κος)»  και εγκρίθηκαν με την αρ. πρωτ. 1139/16.04.2019 Απόφαση της Δ/νσης Απαλλοτριώσεων Τοπογραφήσεων και Γεωπληροφορικής.

Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Δημοσίου και με δαπάνες αυτού και των παρόδιων ωφελούμενων ιδιοκτητών. Η προκαλούμενη δαπάνη, ποσού 50.000,00 € θα βαρύνει τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και ειδικότερα τις πιστώσεις του ενάριθμου έργου 2016 ΣΕ07150000 της ΣΑΕ 071/5. Υπάγουμε την παρούσα απαλλοτρίωση στις προβλεπόμενες διατάξεις του άρθρου 7Α του ν.2882/01 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και ιδίως με τις διατάξεις του άρθρου 280 του ν.4364/2016 (Α’13) και κατ’ εξουσιοδότηση του τρίτου άρθρου της ΠΥΣ 3/2019 (Α’26) . Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

 

 

Διαβάστε επίσης