• 16 Μαΐου 2024,

Άλλος ένας δύσκολος χειμώνας περιμένει όλους τους έλληνες

 Άλλος ένας δύσκολος χειμώνας περιμένει όλους τους έλληνες

Δεν έχουν τέλος οι σκηνές ντροπής στο σχολείο του Ωραιόκαστρου Θεσ/νίκης με πρωταγωνιστές μερικούς γονείς παιδιών που δεν θέλουν με τίποτα να περάσουν το κατώφλι του σχολείου τους τα προσφυγόπουλα λες και είναι αδέσποτα σκυλιά.

Παιδιά χωρίς πατρίδα είναι που ο πόλεμος τους ξεσπίτωσε μαζί με τους γονείς τους και τους έκανε πρόσφυγες.

Θα μπορούσε στην θέση αυτών των παιδιών να είναι τα δικά μας παιδιά αλλα αυτό δεν περνάει απο το μυαλό κανενός και κυρίως απο το θολωμένο μυαλό των γονιών που χτυπιούνται στην κυριολεξία  καθημερινα έτσι ώστε να μην μπούνε στις μαθητικές τάξεις τα προσφυγόπουλα.

Προχθές πήγανε στο προαύλιο του σχολείου και αφού ψάλανε τον εθνικό ύμνο εν συνεχεία κάνανε και έπαρση σημαίας.

Έτοιμοι για την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ είναι.

Να το πούμε στον υπουργό Αμύνης τον Καμμένο να τους έχει στα υπόψη στην άσκηση που θα γίνει του χρόνου αφού τους βλέπουμε είναι ετοιμοπόλεμοι.

Μακάρι αυτοί οι γονείς να μην βρεθούν ποτέ στην θέση των Σύριων που αναγκάστηκαν λόγω εμφυλίου να εγκαταλείψουν την πατρίδα και τα σπίτια τους γιατί μόνο τότε θα καταλάβουν.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και είμαστε έτοιμοι για το τριήμερο της 28η του Οκτώβρη που μπορεί εύκολα στην Ελλάδα να γίνει και τετραήμερο με την αργία του Αγίου Ενδιάμεσα την Πέμπτη αφού την Παρασκευή είναι αργία λόγω της εθνικής επετείου.

Έχουμε να φάμε στην μάπα Βουγιουκλάκη που θα πάει σύννεφο.

“Υπολοχαγός Νατάσσα” , “Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά” κ.τ.λ.π.

Η Αλίκη είχε μια αδυναμία στις ταινίες που ήταν αφιερωμένες στην επέτειο αυτή και πάντα στο πλευρό της είχε τον αείμνηστο Δημήτρη Παπαμιχαήλ που ήταν το παλληκάρι της πρώτης γραμμής του μετώπου ή της αντίστασης.

Κορυφαία στιγμή στην ταινία “Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά “ είναι η στιγμή που η Βουγιουκλάκη ώς Μυρτώ είναι έτοιμη να παντρευτεί τον άλλο δάσκαλο τον Άγγελο που υποδύεται ο Άγγελος Αντωνόπουλος και που δίνεται η εντύπωση στον τηλεθεατή οτι πάντα την είχε καψούρα.

Ο Παπαμιχαήλ  που υποδύεται τον Στέφανο με το οποίο έχει παντρευτεί η Βουγιουκλάκη ως Μυρτώ θεωρείται σκοτωμένος σε μάχη στο μέτωπο  και έτσι δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει να γίνει ο γάμος με τον Άγγελο όταν χτυπάει η πόρτα και μπαίνει μέσα με το δίκοχο ο Στέφανος και ρωτάει την Βουγιουκλάκη με νόημα :

Μυρτώ …. άργησα ;

Εκεί είναι που πέφτει το πλάτς για τον Άγγελο που γλυστράει εκτός σπιτιού και αρχίζει να κατηφορίζει προκειμένου να πνίξει τον τον πόνο του.

Είναι αυτό που λέμε : “Το χάσαμε το κορμί πατριώτη”.

Στην ίδια ταινία ο Παντελής Ζερβός ώς Παναγής κάνει τον πατέρα του Στέφανου ενώ ο Καλογήρου είναι ο μπακάλης του χωριού που συνεργάζεται με τους Γερμανούς και ακούει στο όνομα Σωτήρης.

Ο Σωτήρης Γαρμπής που προς το τέλος παλεύει με τον Μιχαλιό στο συντριβάνι στην πλατεία του χωριού και τους καθαρίζουν οι Γερμαναράδες.

Στον αντίποδα των επετειακών ταινιών για το ΟΧΙ το 1940  του κάστ της Αλίκης υπάρχει και μια σειρά απο ελληνικές ταινίες με Καρέζη – Καζάκο που είναι αφιερωμένες στην συγκεκριμένη εθνική γιορτή.

Μπορούμε να θυμηθούμε το “ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ “ και ένα σωρό άλλες όπου ο Καζάκος κυρίως είναι αγωνιστής της αντίστασης και εμφανίζεται με κάπα και τραγιάσκα.

Αν δεν μπορούσατε να κοιμηθείτε τα βράδια σας γιατί ψάχνατε να βρείτε πόσα κιλά είναι η Μενεγάκη σας ενημερώνω για να ηρεμήσετε επιτέλους οτι  η Ελένηείναι 56 κιλά.

Ούτε 52 , ούτε 53 που έχουν γράψει κατά καιρούς τα περιοδικά.

Είναι 56 κιλά σύμφωνα με δική της μαρτυρία.

Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να σταματήσετε να βλέπετε τις εκπομπές της.

Γιατί έχει την εντύπωση οτι υπάρχουν έλληνες που προβληματίζονται για το βάρος της.

Θα μου πείτε τι να περιμένουμε απο μια γυναίκα τεσσάρων τέκνων που όλο το καλοκαίρι δεν έκανε τίποτα άλλο απο το να ανεβάζει φώτο στον Instagram αφού πρώτα τις ρετουσάρει.

Μάλιστα στις τελευταίες της “βάλανε και χέρι”ορισμένοι γιατί απο το πολύ ρετούς τον αφαλό τον είχε φτάσει στο μέτωπο.

Αυτά και για σήμερα.

Διαβάστε επίσης