• 24 Απριλίου 2024,

Αλμωπός Αριδαίας – ΑΟΚ 3-1: Η ονειρεμένη σεζόν «έκλεισε» και η Super League 2 τον περιμένει (φωτογραφίες)

 Αλμωπός Αριδαίας – ΑΟΚ 3-1: Η ονειρεμένη σεζόν «έκλεισε» και η Super League 2 τον περιμένει (φωτογραφίες)

Μια ονειρική σαιζόν «έκλεισε» για τον ΑΟΚ στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας, όπου για την 18η και τελευταία αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Football League φιλοξενήθηκε από τον τοπικό Αλμωπό γνωρίζοντας την ήττα με 3-1.

Ο Κώστας Ανυφαντάκης παρέταξε ένα ενδιαφέρον σχήμα στην Αριδαία, επιλέγοντας να κάνει μερικό rotation χρησιμοποιώντας τον Κόκκορη(!) στη θέση του αριστερού μπακ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν -όπως αναμενόταν- ο Παναγιώτης Σταθάκης, δεξιά και αριστερά στην άμυνα οι Στίκας και Κόκκορης.

Την αποστολή στην Αριδαία δεν ακολούθησαν οι Κολλαράς, Καζαντζίδης και Θωμαΐδης. Κρίθηκε σκοπιμότερο να προφυλαχθούν καθώς αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών.

Δύο στόπερ Τενεκές και Παντεκίδης. Αμυντικά χαφ οι Γαβριηλίδης και Κέρθι, μπροστά τους ο Πέτρος Ορφανίδης. Στην επίθεση ξεκίνησαν οι Μελισσόπουλος, Κολλάς και Βαλαβανόπουλος.

Ο αγώνας ξεκίνησε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς με υψηλά ποσοστά υγρασίας. Ο αγωνιστικός χώρος βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Η Αριδαία, που παλεύει για την παραμονή της ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση μιας και ήθελε μόνο τους 3 βαθμούς και συνδιασμό αποτελεσμάτων.

Ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο παιχνίδι, σε φάση που ο ΑΟΚ διαμαρτύρεται για φάουλ στον Κέρθι που δε δόθηκε. Στη συνέχεια οι αργοναύτες ανέβασαν την απόδοση τους, με αποτέλεσμα να φτάσει στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Χρήστου Κολλά. Δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου η Αριδαία βρήκε δεύτερο γκολ παρόλο που στο μεσοδιάστημα δεν υπήρξαν σημαντικές στιγμές για καμία από τις δύο πλευρές.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έξαψαν ακόμη ένα γκολ και το βρήκαν στο 52. Από εκεί και έπειτα ο ΑΟΚ βρήκε κάποιες ευκαιρίες για να απειλήσει ωστόσο όλα είχαν κριθεί. Κέρδος για τους αργοναύτες η συμμετοχή των Γερογιάννη, Μαλανδρή και Γιαννακού που πήραν το βάπτισμα του πυρός από τον Κώστα Ανυφαντάκη πραγματοποιώντας το παρθενικό τους ντεμπούτο με τον ΑΟΚ.

Μια απόλυτα επιτυχημένη αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε για τον ΑΟΚ, που υπήρξε πρωταγωνιστής στην κούρσα ανόδου του Βορείου Ομίλου, απέσπασε άκρως θετικά σχόλια από φίλους και αντιπάλους για το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε, χάνοντας την πρωτιά στις λεπτομέρειες.

Το φιλμ του αγώνα

4′ Η πρώτη αξιόλογη φάση στον αγώνα έρχεται για τους γηπεδούχους μετά από γυριστό σουτ του Μεντή που απέκρουσε ο Σταθάκης.

12′ Με κοντινό πλασέ ο Μάνιος μετά από πάσα του Έππα ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους γράφοντας το 1-0.

23′ Η απάντηση του ΑΟΚ έρχεται με όμορφη κεφαλιά του Κολλά που ισοφαρίζει για το 1-1.

35′ Η Αριδαία ανακτά εκ νέου το προβάδισμα με τον Κολτσίδα μετά από εκτέλεση κόρνερ, σε μια φάση όπου η άμυνα του ΑΟΚ δεν αντέδρασε σωστά.

42′ Ο Σταθάκης αποκρούει σουτ του Μάνιου.

52′ Ο Ασλαμπάλογλου με πλασέ σκοράρει για το 3-1.

60′ Δοκάρι για τον ΑΟΚ με τον Ορφανίδη

65′ Ωραίο δυνατό σουτ του Κόκκορη έδιωξε σε κόρνερ ο Μένιος.

70′ Αλλαγές για τον ΑΟΚ, στη θέση του Ορφανίδη ο Βακιρτζής και στη θέση του Τενεκέ ο Γερογιάννης.

74′ Αλλαγή για την Αριδαία με το Γκέσιο να περνά στη θέση του Λουσέρο.

84′ Ο Γιαννάκος στη θέση του Βαλαβανόπουλου.

89′ Ο Χαντζάρας στη θέση του Gallegos και ο Αμαραντίδης στη θέση του Μάνιου.

Οι συνθέσεις

ΑΟΚ (Ανυφαντάκης): Σταθάκης, Στίκας, Κόκκορης, Τενεκές, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κέρθι, Ορφανίδης, Μελισσόπουλος, Κολλάς, Βαλαβανόπουλος

Αριδαία (Τυριακίδης): Μένιος, Λόμπα, Μιγκιέλ, Κουρούπης, Μεντής, Κολτσίδας, Ασλαμπάλογλου, Γκαγιέγκος, Έππας, Μανιός, Λουσέρο

Διαιτητές της αναμέτρησης: Μελτζανίδης (Ημαθίας) με βοηθούς τους: Μποζατζίδη, Φράγιο (Μακεδονίας) και 4ο τον Τακίδης (Κιλκίς).


Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Θεσπρωτός – Πανσερραϊκός 3-2 (5′ Σαραντίδης, 7′ Πούφλης, 48′ Ραμίρεζ – 38′ Ολαϊτάν, 90+3′ Λουφάκης)

Τρίγλια – Βέροια 0-0

Αλμωπός Αριδαίας – Καβάλα 3-1 (2′ Μάνιος, 35′ Κολτσίδας, 52′ Ασλαμπάλογλου – 23′ Κολλάς)

Ολυμπιακός Βόλου – Πιερικός 3-3 (7′ Βουκελάτος, 41′ Σκοπελίτης, 51′ Παπαδημητρίου – 3′, 61′ Δεμηρτζόγλου, 71′ Κριεμάλντι)

ΑΕΠ Κοζάνης – Απόλλων Πόντου 1-1 (60′ Σέα – 79′ πεν. Καλογέρης)

Η τελική βαθμολογία του Βορείου ομίλου

1. Βέροια 38
2. Καβάλα 35
3. Πανσερραϊκός 31
4. Ολυμπιακός Βόλου 29
5. Πιερικός 26
6. Τρίγλια 21
7. Θεσπρωτός 22
8. Αλμωπός Αριδαίας 20
—————————————
9. Απόλλων Πόντου 19
10. ΑΕΠ Κοζάνης 7

Διαβάστε επίσης