• 28 Απριλίου 2024,

Aman Rebetiko: Το μουσικό σχήμα από την Καβάλα στην Κατάνια της Σικελίας (φωτογραφίες)

 Aman Rebetiko: Το μουσικό σχήμα από την Καβάλα στην Κατάνια της Σικελίας (φωτογραφίες)

Με μια φωτογραφία από το Καρνάγιο και μέσο της εφημερίδας La Sicilia παρουσιάστηκαν στο κοινό της Σικελίας στην όμορφη Κατάνια, την αντιπροσωπευτική μεσογειακή πόλη που είναι χτισμένη στους πρόποδες του ηφαιστείου της Αίτνας, οι δικοί μας μουσικοί, το μουσικό σχήμα Aman Rebetiko από την Καβάλα.

Αφορμή για το δημοσίευμα, η συναυλία τους με μουσικές από τα Café Aman της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης αλλά και το μετέπειτα ρεπερτόριο του ρεμπέτικου, την περασμένη Παρασκευή στις 19 Ιανουαρίου στο ιστορικό θέατρο Sangiorgi της πόλης, που χτίστηκε το 1900 και έχει φιλοξενήσει πολλές διάσημες προσωπικότητες της τέχνης.

Οι καλλιτέχνες παρουσίασαν το πρόγραμμά τους σε ένα κατάμεστο θέατρο, με το κοινό να αποθεώνει τις μουσικές και τα τραγούδια τους, εκδηλώνοντας με το καλύτερο τρόπο την αγάπη του για την χώρα μας. Οι Aman Rebetiko που αποτελούνται από την Χρύσα Παπαδοπούλου στο τραγούδι, τον Δανιήλ Μπάρμπα στην κιθάρα, την Μαρίνα Λιόντου Μοχάμεντ στο ούτι και τον Άλκη Ζοπόγλου στο κανονάκι, έχουν μπροστά τους σημαντικές μουσικές παραστάσεις.

Συνεχίζουν με συναυλίες στην Καβάλα και την Ξάνθη στις 08 και 09 Φεβρουαρίου, με ένα tour 3 συναυλιών στην Ελβετία (Βασιλεία, Λωζάνη και Ζυρίχη) από 06 έως 09 Ιουνίου και αμέσως μετά  στις 12 Ιουνίου στο θέατρο Αμφιθέας στην Λεμεσσό της Κύπρου, φιλοξενώντας στην παρέα τους τον Γιάννη Διονυσίου στο τραγούδι και τον Μιχάλη Κουλουμή στο βιολί.

 

Διαβάστε επίσης