• 19 Μαΐου 2024,

ΑμεΑ ψηφίζει στην αυλή του 12ου και η διαμαρτυρία Εμμανουηλίδη για τη σειρά των ψηφοδελτίων  

 ΑμεΑ ψηφίζει στην αυλή του 12ου και η διαμαρτυρία Εμμανουηλίδη για τη σειρά των ψηφοδελτίων  

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής, εξελίχθηκε χθες στο Νομό Καβάλας η διαδικασία της ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών.

Όλα σε γενικές γραμμές έγιναν όπως τα περιμέναμε. Όπως ίσως σε όλη την Ελλάδα. Μια προσέλευση ήρεμη, χωρίς πολλά λόγια. Μια παραμονή στο εκλογικό τμήμα σύντομη μιας και ο κάθε ψηφοφόρος είχε να ακολουθήσει ένα άλλο Κυριακάτικο πρόγραμμα. Το οποίο ελάχιστα επηρεάζονταν, ελάχιστα άλλαζε από την εκλογική διαδικασία.

Παντού υπήρχαν χαμόγελα. Μικρές ή μεσαίες ουρές. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών σπάνια πάνω από 3 άτομα. Κι οι εκπρόσωποι των κομμάτων λιγότεροι από κάθε άλλη φορά. Θα λέγαμε μάλιστα ότι το κόμμα που έκανε περισσότερη αισθητή την παρουσία του έξω από τα σημεία της ψηφοφορίας ήταν το ΚΚΕ.

Ίσως είχε τους περισσότερους εκλογικούς αντιπροσώπους. Που δεν έφθασαν για όλα τα τμήματα του Ν. Καβάλας. Εκλογικό τμήμα στο Ζουμπουλάκειο άρχισε να λειτουργεί χθες το πρωί με μισή ώρα καθυστέρηση.

Σημειώνουμε ότι στις χθεσινές εκλογές υπήρξαν κάποιες μικρές αλλαγές. Η ψηφοφορία δεν έγινε στο σχολικό συγκρότημα 7ο Γυμνάσιο- 2ο Λύκειο (Φλωρέξ). Αντίθετα επανήλθε στο 12ο Δημοτικό σχολείο μιας και αυτό επαναλειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Παντού οι περισσότεροι ψηφοφόροι παρκάριζαν μέσα στην αυλή του σχολείου. Το αυτοκίνητο ή το δίκυκλο τους. Άτομα με κινητικά προβλήματα εξυπηρετούνταν διαφορετικά. Στο 12ο δημοτικό ψηφοφόρος δεν μπήκε καν στο σχολείο.

Εκπρόσωπος της εφορευτικής επιτροπής βγήκε στην αυλή όπου και έγινε το τυπικό της διαδικασίας (φωτογραφία). Στο 6ο Λύκειο η ψηφοφορία έγινε και στον χώρο εντός του σχολείου (προθάλαμος) και όχι σε σχολική αίθουσα. Γενικά τα ΑμεΑ εξυπηρετούνταν με προτεραιότητα και για τη δική τους διευκόλυνση, όπως ήταν το πιο βολικό.

Αρκετοί συνόδευσαν στην εκλογική διαδικασία τους ηλικιωμένους συγγενείς τους. Κάποιοι άλλοι ηλικιωμένοι φορούσαν μάσκα! Η προσέλευση ήταν μεγάλη μετά τις 11 το πρωί. Μέχρι εκείνη την ώρα ήταν μικρότερη. Αλλά κι όταν εμφανίστηκαν ταυτόχρονα πολλοί ψηφοφόροι, όλα εξελίχθηκαν ομαλά. Στο 6ο Λύκειο γίνονταν διαδικασία exit poll. Μόνο σε αυτό το σημείο.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Εμμανουηλίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα στην εφορευτική επιτροπή εκλογικού τμήματος όταν διαπίστωσε ότι συστηματικά τα ψηφοδέλτια δίνονταν στον πολίτη με συγκεκριμένη σειρά. Πάνω πάνω αυτό της ΝΔ. Είναι σύμπτωση, απάντησε η πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής.

Χωρίς να πείσει τον κ. Εμμανουηλίδη. Αυτός έκανε λόγο για διαδικασία καθοδήγησης (φωτογραφία). Υπέρ της ΝΔ. Τέλος τα ντελίβερι είχαν χθες πολύ δουλειά. Οι εργαζόμενοι στις εκλογές, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, οι εκπρόσωποι των κομμάτων έκαναν παραγγελίες συνέχεια. Εξ αυτού του λόγου έξω από κάθε εκλογικό τμήμα υπήρχαν πολλά έντυπα καφετεριών που έκαναν και χθες ντελίβερι.

Διαβάστε επίσης