• 16 Μαΐου 2024,

Άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο …

 Άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο …

Αυτά που έγιναν προχθές στο Καραϊσκάκη στην διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ δείχνουν το χάλι και το οποίο στην κυριολεξία είναι μαύρο που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οταν αναμετριούνται δύο απο τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες και το παιχνίδι τελειώνει με μισή ώρα καθυστέρηση απο την κανονική του διάρκεια γιατί κάθε τόσο στο Καραϊσκάκη απο την ρήψη βεγγαλικών έπεφτε μαύρο καταλαβαίνετε τι γίνεται.

Κάθε φορά που οι κάφροι απο τις κερκίδες ρίχνανε τα βεγγαλικά σκοτείνιαζε ο τόπος και οι παίκτες έπρεπε να περιμένουν να φυσήξει βοριαδάκι προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να μπορέσει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Αυτά γίνονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας μας το 2016.

Για αυτό οι Ευρωπαίοι και όλος ο ντουνιάς γελάνε μαζί μας και δεν μας παίρνουν στα σοβαρά.

Και το γαμώτο είναι οτι αυτό που βγάζουμε ώς εικόνα προς τα έξω αυτό είμαστε τελικά αφού αυτοί που κάνουν κουμάντο το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι κάφροι που πηγαίνουν κάθε Κυριακή στο γήπεδο για να χαλάσουν και οχι να παρακολουθήσουν μια αναμέτρηση.

Αυτή είναι η διαφορά μας απο τους φιλάθλους των άλλων Ευρωπαϊκών και οχι μόνο χωρών.

Εμείς πάμε γήπεδο για να χαλάσουμε και αυτοί για να χαλαρώσουν και να απολαύσουν θέαμα.

Βλέποντας ο Τσίπρας οτι οι εταίροι σφυρίζουν αδιάφορα και υποβαθμίζουν το ελληνικό αίτημα για αποφάσεις για το ελληνικό χρέος εντός του 2016 βγαίνει φόρα παρτίδα και ενημερώνει τους Ευρωπαίους ηγέτες οτι αν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις που και αυτοί έχουν απέναντι στους έλληνες και δεν πάρουν τις πρώτες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος μέχρι το τέλος τους έτους δημιουργώντας συνθήκες ανάτπυξης στην χώρα υπάρχει περίπτωση να έχουμε νέες αναταράξεις που κανείς δεν θέλει.

Αφήστε που αν φύγουμε απο το 2016 χωρίς να έχουμε κερδίσει κάτι όσο αφορά το χρέος θα έχει πρόβλημα και η ελληνική κυβέρνηση που έχει δώσει ακόμα και τον κώλο τους στους δανειστές προκειμένου να ξημερώσει για την χώρα αυτή η πολυπόθητη επόμενη μέρα με την μείωση του χρέους και τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο σε ένα πιο ευνοϊκό και υγιές οικονομικό περιβάλλον.

Έχει δίκιο ο Τσίπρας να βγαίνει μπροστά με μια διάθεση διεκδίκησης για όλα αυτά που μας χρωστάνε και αποφεύγουν να τηρήσουν αλλά βλέπω οτι και σε αυτή την μάχη είμαστε μόνοι μας απο την μια και όλοι οι άλλοι μαζί απο την άλλη.
Βέβαια αυτή την εποχή στο μυαλό του Τσίπρα εκτός απο το χρέος είναι και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αφού αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος  Παππά θα τον φάει η κυβέρνηση τον “Παππά” που λέει και ο λαός και δεν εννοώ τον υπουργό.

Έχω την εντύπωση οτι η κυβέρνηση πλέον φοβάται περισσότερο τα κανάλια και τους καναλάρχες παρά την Μέρκελ και τον Σόϊμπλε.

Αρκετά καλός ο καιρός τα επόμενα 24ωρα και ιδιαίτερα την ημέρα της εθνικής επετείου με την θερμοκρασία ακόμα και πάνω απο 20 βαθμούς σε πολλές περιοχές.

Αυτό σημαίνει οτι και η παρέλαση θα γίνει χωρίς πρόβλημα και οτι όλοι όσοι έχουν επιλέξει να αποδράσουν ο καιρός θα είναι σύμμαχος.

Κάποιοι μιλούν για ένα μικρό καλοκαιράκι που θα ζήσουμε αυτές τις τελευταίες ημέρες του Οκτώβρη.

Κανένα πρόβλημα.

Είτε είναι μικρό είτε είναι μεγάλο είναι καλοδεχούμενο σε μια εποχή αρκετά δύσκολη για τους περισσότερους έλληνες πολίτες.

Οσο αφορά τις επαφές της κυβέρνησης με τους δανειστές αυτές συνεχίζονται κανονικά άσχετα με το αν υπάρχει διάσταση απόψεων σε πολλά θέματα.

Η διαδικασία της δεύτερη αξιολόγησης ξεκίνησε αλλα απο πολύ νωρίς καταλάβαμε οτι θα είναι δύσκολη και επίπονη γιατί υπάρχουν διαφωνίες και μάλιστα σοβαρές.

Όλα αυτά πάντα με φόντο το θέμα του ελληνικού χρέους που μας ταλαιπωρεί και μας στοιχειώνει.

Ευχόμαστε να πάνε καλά τα πράγματα για να γλυτώσουμε όντως απο νέες αναταράξεις που απειλούν για άλλη μια φορά να μας βγάλουν εκτός πορείας και αυτή την φορά νομίζω οτι η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης