ΑΜΘ: Tα νέα μοντέλα τουρισμού στην μετά – COVID εποχή (video)

 ΑΜΘ: Tα νέα μοντέλα τουρισμού στην μετά – COVID εποχή (video)

Νέες προοπτικές διαγράφονται για την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η πανδημία έδωσε το έναυσμα να αναληφθούν πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην τουριστική αξιοποίηση και του αρχαιολογικού πλούτου της περιφέρειας.

Ένας μοναδικός θησαυρός είναι ο τύμβος στον Έβρο. Τα ευρήματα στην Δοξιπάρα Έβρου θα χρηματοδοτηθούν με 11.000.000 €. Ο στόχος της Περιφέρειας είναι η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, επισημαίνει ο Αθανάσιος Τσώνης αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

Τι μέλλει γενέσθαι την επομένη ημέρα; Εάν η πανδημία ήρθε σαν ένα σοκ η έξοδος από αυτήν θα είναι μια σταδιακή διαδικασία, επαν-οικοδόμησης. Οι προτεραιότητες της αυτοδιοίκησης για την αναπτυξιακή πολιτική στρέφονται και πάλι στον τουρισμό.

Εναλλακτικός, περιπατητικός και περιβαλλοντικός αποτελούν το τρίπτυχο για την περιφέρεια. Η μετά Covid εποχή, αποφεύγει την πολυκοσμία, τον συνωστισμό και ο τουρίστας θα αναζητά την άνεση και την ασφάλεια, με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης είπε ο κ. Τσώνης.

Αυτό θα προσφέρεται στους επισκέπτες από τα βόρεια σύνορα, την Ρουμανία και την Βουλγαρία. Είναι το είδος τουρισμού που επιλέγουν οι οικογένειες. Απευθύνεται κυρίως σε φυσιολάτρες, που ενδιαφέρονται για πολιτιστικές και γευστικές αποδράσεις.

Ο επισκέπτης θα απολαύσει το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον, τις τοπικές παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Πρόκειται για ένα στοίχημα που η περιφέρεια είναι αποφασισμένη να το κερδίσει.

πηγή: ert.gr

Διαβάστε επίσης