• 15 Μαΐου 2024,

Αν μιλάμε για SELFIE ….

 Αν μιλάμε για SELFIE ….

Για άλλη μια φορά τα πράγματα για την ελληνική κυβέρνηση είναι δύσκολα αφού σύμφωνα με όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την απόφαση ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων και το σχετικό διάγγελμα Τσίπρα το κλίμα στο Eurogroup που προηγήθηκε ήταν πολύ βαρύ με τους δανειστές να ζητούνε απο τον υπουργό οικονομικών και άλλα μέτρα προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να κλειδώσει και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Η θέση του Τσακαλώτου οτι και η χώρα και κυρίως η κυβέρνηση δεν αντέχει άλλα μέτρα και η πίεση αυτή ίσως οδηγήσει την χώρα σε εκλογές άφησε τους δανειστές αδιάφορους και σε αυτό το θέμα έχουν ξεκάθαρη θέση : “Αν δεν αντέχετε να πάτε σε εκλογές”

Καταλαβαίνετε οτι μετά το Eurogroup της Δευτέρας 5 Δεκέμβρη οι σχέσεις ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές έχει περάσει σε μια άλλη φάση σαφώς δύσκολη και για τον λόγο αυτό ο Τσίπρας το βράδυ της Πέμπτης να πήρε την απόφαση για τις εξαγγελίες ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ηταν εκτός των άλλων και μια κίνηση τακτικής αφού ο Τσίπρας θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους δανειστές οτι δεν θέλει και κυρίως δεν μπορεί να κάνει πίσω.

Έχω την εντύπωση οτι οι δύο πλευρές είναι και πάλι σε θέση ευθείας αντιπαράθεσης και οι επόμενες εβδομάδες εκτός απο δύσκολες θα είναι και πολύ κρίσιμες.

Το πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει οτι οι δανειστές δεν έχουν  ευαισθησίες και κυρίως δεν κάνουν χάρες.

Εδώ ρίξανε τον Σαμαρά που μας μιλούσε για success story θα κολώσουν στον Τσίπρα ;

Mια χαψιά θα το κάνουν και θα οδηγήσουν την χώρα σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας.

Το σενάριο των εκλογών αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή  είναι πολύ πιθανό διότι ο Τσίπρας που έχει ποντάρει την πολιτική παρουσία και κυρίως το πολιτικό του μέλλον στην μείωση του χρέους θα το πάει μέχρι τέλος.

Θα προτιμήσει απο το να πέσει γιατί η χώρα δεν μπορεί να αντέξει και άλλα μέτρα να οδηγήσει μόνος του την χώρα σε εκλογές.

Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα γνωρίζουμε που πάμε.

Πάντως και οι πιο αισιόδοξοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για μια ακόμα δύσκολη στροφή σε αυτή την μνημονιακή πορεία της χώρας που μπορεί να μας οδηγήσει εκτός δρόμου με οτι αυτό συνεπάγεται.

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Στην πρώτη φάση της επίθεσης ανατινάχτηκε ένα αυτοκίνητο που ήταν γεμάτο εκρηκτικά και στη δεύτερη είχαμε και την επίθεση αυτοκτονίας απο ένα τρομοκράτη βομβιστή – καμικάζι που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και ανατινάχτηκε 45 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο χτύπημα.

Ο Ερντογάν μιλάει για ένα ακόμα ξεκάθαρο τρομοκρατικό χτύπημα αλλα δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί όπως σας έχουμε γράψει και στο παρελθόν η Τουρκία είναι το εύκολο γήπεδο για τους τρομοκράτες αφού τα μέτρα ασφαλείας στην γειτόνα χώρα είναι πολύ χαλαρά και ευάλωτα και δεν έχουν καμμία σχέση με τα αντίστοιχα μέτρα στις Ευρωπαϊκές χώρες κυρίως μετά το χτύπημα στο Παρίσι.

Για τον λόγο αυτό και χτυπάνε εκεί που μπορούν.

Αν είναι να βγάλεις μια selfie τουλάχιστον κοίταξε να αξίζει όπως έκανε και το κορίτσι της σημερινής μας φώτο.

Το γράφω αυτό γιατί οι περισσότερες selfie φώτο που βγαίνουν διάφοροι σε καθημερινή βάση είναι αδιάφορες.

Μετά απο ένα πολύ ωραίο καιρικά Σαββατοκύριακο έρχεται ένα νέο κύμα ψύχους να μας ζορίσει απο την Τρίτη και μετά.

Να ετοιμαστείτε για θεμροκρασίες εκεί γύρω στο 0 ελάχιστα κάτω απο αυτό προς τα τέλη της εβδομάδας.

Πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν και για χιονόπτωση αλλά κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν επιβεβαιώνεται.

Πάντως το σίγουρο είναι οτι μετά το Σαββακύριακο χαλάρωμα ακολουθεί σφίξιμο.

Είναι αλήθεια οτι φέτος τα Χριστούγεννα η πόλη μας έχει κάνει απο τις καλύτερους στολισμούς με τα περισσότερα στολίδια να είναι καινούργια ενώ έχει παίξει ρόλο το γεγονός οτι αποφύγαμε τις υπερβολές και το μπούγιο.

Βάλαμε όσα έπρεπε.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί οι καιροί είναι και ύπουλοι και ύποπτοι και πονηροί.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης